Antena Meniu Search
x

Minivacanţa de 1 MAI: Află orașele în care poți sărbători alături de primării și partidele politice

Pentru că românului îi place să se simtă bine și să sărbătorească așa cum se cuvine zilele libere, primăriile și partidele politice au pregătit câteva surprize cetățenilor. Iată cum și unde te poți distra de 1 și 2 Mai.

Primăriile din mai multe judeţe din ţară, cât şi partide politice au anunţat evenimente şi manifestări cu ocazia zilelor de 1 şi 2 Mai, unele dintre ele organizând, printre altele, serbări câmpeneşti şi ieşiri la picnic.

Primăria Bistriţa va organiza manifestări de 1 şi 2 Mai în Parcul Municipal, unde bistriţenii vor putea cumpăra mici şi bere de la tarabe, întrucât niciun partid nu a anunţat că va oferi gratis mâncare sau băutură, PSD urmând să aibă o "petrecere privată" cu sindicaliştii.

PSD Sibiu va organiza, de 1 Mai, un marş prin care îi sprijină "pe cei care muncesc" şi la care sunt aşteptaţi o mie de membri, iar Primăria Mediaş are în plan o serbare câmpenească tradiţională, "Maialul", cu muzică şi dansuri populare, la care vor participa şi lideri ai PDL şi FC.

Manifestarea este la a şasea ediţie şi are loc la Barajul Ighiş, de la ora 11.00, atracţia principală urmând să fie un spectacol de folclor, la care vor urca pe scenă Ionela Moruţan, Narcisa Luncan Şimon, Robert Târnăveanu, Gheorghe Muntean, Doru Pop, soţii Nemeş, Ansamblul "Cununa Blăjelului", Ansamblul "Mărţişorul" din Cluj-Napoca şi Ansamblul "Rapsodia Târnavelor" din Mediaş.

Locuitorii judeţului Hunedoara pot merge, de 1 Mai, la Serbările Devei, la Festivalul Tineretului sau la Zilele Maghiare, organizate de primării şi asociaţii culturale, în timp ce, dintre partide, doar PNL a anunţat o petrecere - Nedeia de Armindeni, la Pădurea Bejan.

Primăriile din Deva şi Hunedoara şi unele asociaţii culturale organizează, pentru minivacanţa de 1 Mai, evenimente care includ concerte, târguri meşteşugăreşti, parada cavalerilor, un festival naţional de umor, prepararea unui gulaş uriaş, dansuri populare, teatru și expoziţii.

PDL Arad va păstra tradiţia ultimilor ani privind petrecerile de 1 Mai, meniul fiind însă schimbat de la fasole la tocăniţă de cartofi, peste 2.000 de porţii urmând să fie preparate la ceaun pentru membri şi susţinători, în timp ce PSD şi PNL spun că vor face petreceri fără "pomeni electorale”.

Clujenii sunt aşteptaţi, de 1 Mai, la o serbare câmpenească, cu muzică de taraf, organizată de Consiliul Judeţean în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, în timp ce dintre partidul politic PDL este singurul care a anunţat că va sărbători Ziua Muncii, printr-o acţiune de ecologizare.

La Cluj, PDL este singurul partid care a anunţat că va sărbători 1 Mai, urmând să organizeze, joi, o acţiune de ecologizare a zonei de agrement de pe Valea Gârbăului din Cluj-Napoca. La acţiune, care va începe la ora 11.00, sunt aşteptaţi să participe aproximativ 300 de membri ai partidului, majoritatea de la organizaţia de tineret.

UDMR Târgu Mureş organizează de 1 Mai tradiţionala ieşire la picnic de pe malul Mureşului, cu program artistic şi un candidat la europarlamentare, în timp ce PSD va face acţiuni electorale în tot judeţul, dar fără mici şi bere, iar PDL şi PNL nu au nimic programat.

Citește stirea pe larg pe portalul Mediafax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Minivacanţa de 1 MAI: Află orașele în care poți sărbători alături de primării și partidele politice