Antena Meniu Search
x

Minune a naturii, admirată într-un sat din Mureş. Localnicii i-au dedicat chiar şi un festival, unde anual vin sute de vizitatori

Eveniment caritabil în satul Grindeni, din judeţul Mureş! Aflat deja la a treia ediţie, Festivalul Laleaua Pestriţă de Grideni a adunat sute de vizitatori. Aceştia s-au delectat cu preparate tradiţionale, s-au pozat cu florile rare sau au participat la diverse ateliere de creaţie, iar toţi banii strânşi vor merge la o familie nevoiaşă.

de Redactia Observator

la 02.05.2024, 10:34

Vezi și

Laleaua Pestriţă a fost cinstită ieri în Grindeni, judeţul Mureş. Sute de oameni s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare şi au mâncat preparate tradiţionale la festival. Balmoşul sau tocăniţa de porc au fost doar câteva dintre preparatele care s-au vândut mai ceva ca pâinea caldă.

Bucătar: Am pregătit un balmoş din jintuială de oaie cu fâină măcinată aici la faţa locului. Cucuruz de Grundeni, o bunătate. Nu pot să vă spun toată reţeta. Făină, balmoş şi sare.

Iar după o masă copiasă, vizitatorii s-au relaxat la atelierele de creaţie. "Ouă de struţ încondeiate cu ceară naturală în relief, o tehnică străveche pe care vrem să o aducem în actualitate". Însă, motivul principal pentru care oamenii vin în număr atât de mare la acest festival este, evident, laleaua pestriţă. "Laleaua face tot delicil acestui acestui festival şi ne bucuăm tare mult că în zona noatră putem găsi această minunată floare".

Festivalul a avut un scop caritabil. Toţi banii strânşi se vor folosi pentru construirea unei case pentru o familie nevoiaşă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Minune a naturii, admirată într-un sat din Mureş. Localnicii i-au dedicat chiar şi un festival, unde anual vin sute de vizitatori