Antena Meniu Search
x

Video "Minune" la Timişoara: Un tânăr de 30 de ani, care cerşea într-un scaun cu rotile, surprins în imagini în timp ce mergea fără probleme

O adevărată „minune” la Timişoara. Un tânăr de 30 de ani, care cerşea într-un scaun cu rotile, a fost surprins mergând fără probleme. Nu, nu este vorba de un miracol, ci de înşelăciune.

de Monica Palade

la 15.03.2022, 14:40

Vezi și

Bărbatul, un cunoscut al poliţiştilor, a fost ridicat de zeci de ori de oamenii legii, însă de fiecare dată revine în zona Gării de Nord, unde face apel la mila oamenilor. Fără a avea însă nevoie. Alături de bărbat au mai fost ridicaţi alţi zeci de cerşetori.

Ce spun oamenii legii

Preluarea din stradă a persoanelor care apelează la mila publică rămâne o activitate zilnică a polițiștilor locali, care acționează permanent pentru a depista și preda către serviciile sociale astfel de persoane. Ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, de la începutul acestei luni, această activitate s-a intensificat în special în zona Gării de Nord, nefiind neglijate nici celelalte zone din oraș, în locațiile semnalate de ceilalți timișoreni.

Din zona Gării au fost preluate un număr de 17 persoane care cerșeau în intersecții, unele dintre acestea fiind depistate în mod repetat. Acestea au fost predate către centrul destinat lor de pe str. Telegrafului. Un alt aspect este cel al persoanelor apte de muncă, care apelează însă la metode mai facile de a face bani, cerșind prin intersecții și pretinzând că au diverse dizabilități.

Este și cazul unui tânăr de 30 de ani, din localitatea Bălăbănești, județul Galați, care a fost depistat de zeci de ori de polițiștii locali, în special în zona Bastion, și care simulează ca nu ar avea picioare, cerșind într-un scaun cu rotile. Deși a fost preluat, sancționat, predat la centrul de pe str. Telegrafului, acesta revine în stradă. Reamintim că legislația nu permite obligarea acestor persoane să stea într-un centru, singura soluție fiind ca timișorenii să nu le mai ofere bani. Anul trecut, polițiștii locali au preluat din stradă 630 astfel de persoane, iar de la începutul acestui an și până în prezent au fost identificați alți 98 de cerșetori și oameni ai străzii, toți depistați de mai multe ori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » "Minune" la Timişoara: Un tânăr de 30 de ani, care cerşea într-un scaun cu rotile, surprins în imagini în timp ce mergea fără probleme