Antena Meniu Search
x

Misiune dificilă a Salvamont Maramureş după ce 4 ucraineni au trecut graniţa şi s-au rătăcit la peste 1.600 de metri altitudine

Salvamontiştii din Maramureş intervin, miercuri seară, pentru salvarea a patru cetăţeni ucraineni care au trecut frontiera în ţara noastră şi s-au rătăcit pe munte, la o altitudine de peste 1.600 de metri, într-o zonă unde stratul de zăpadă are până la 80 de centimetri grosime. Traseul este extrem de dificil, iar comunicarea se face dificil.

De Redactia Observator la 07.12.2022, 22:47
Misiune dificilă a Salvamont Maramureş după ce 4 ucraineni au trecut graniţa şi s-au rătăcit la peste 1.600 de metri altitudine

Potrivit Salvamont Maramureş, patru cetăţateni ucraineni - trei bărbaţi şi o femeie - cu vârste între 30 şi 32 de ani au trecut, miercuri dimineaţă, frontiera din Ucraina spre Romania, dar s-au rătăcit din cauza condiţiilor meteo şi a terenului extrem de dificil în partea muntoasă a zonei Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş.

În zonă, stratul de zăpadă ajunge şi până la 80 de centimetri

”Nu se poate comunica cu cei 4, dar apelanta care a sunat la 112 în această seară şi care a ţinut legătura cu un aparţinător al celor 4 ne-a transmis că una dintre persoane nu mai comunică, iar ceilalţi se plâng că le e foarte frig şi imploră să fie ajutaţi! În zona pe care am identificat-o altitudinea este de peste 1.600 metri, a nins în ultimele zile, zăpada este aproximativ de 60-80 cm, iar traseul până în locul în care au fost confirmate telefonic de către apelantă coordonatele celor 4 este de aproximativ 7-8 ore de mers cu echipamentele din dotare”, au detaliat salvamontiştii.

Astfel, echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureş, formată din 6 salvatori montani echipaţi pentru condiţii de iarnă, s-a deplasat cu autospeciala până unde este acces, urmând să pornească pe munte pe un traseu extrem de dificil şi ca relief, şi ca timp de parcurs.

O alta echipă, formată din încă 6 salvatori montani, va pleca în sprijinul primei, urmând să se poziţioneze în locul în care prima echipă va lăsa autospeciala de intervenţie pentru a urca pe munte, iar de acolo va încerca să stabilească comunicaţii cu prima echipă pentru extragerea celor patru cetăţeni ucraineni din munte în cursul nopţii. ”Din păcate în zonă nu există semnal telefonic deloc, iar zona datorită reliefului ne oferă un semnal slab şi pe staţiile pe care le avem în dotare”, a precizat sursa citată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Misiune dificilă a Salvamont Maramureş după ce 4 ucraineni au trecut graniţa şi s-au rătăcit la peste 1.600 de metri altitudine