Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de români sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei

Zeci de mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei din Capitală.

Zeci de mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei din Capitală - Observator

Zeci de mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare. Primele maşini cu protestatari au sosit în Piaţa Victoriei încă din timpul nopţii.

„Românii din diaspora protestează pe 10 August la Bucureşti. Chemăm alături de noi pe fraţii noştri din ţară care demonstrează fără oprire împotriva corupţiei de mai bine de un an. Suntem împreună! CONTINUĂM LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI! Nu renunţăm la democraţie! Apărăm statul de drept! Nu vom lăsa să câştige nedreptatea, hoţia şi incompetenţa!”, este unul dintre zecile de mesaje care circulă de câteva săptămâni pe Facebook.

Manifestaţia anti-guvernamentală a fost anunţată pe Facebook de mai bine de o lună, fiind create mai multe pagini de eveniment pe care au fost postate fotografii cu cei care au plecat deja spre Capitală, cu tricouri cu mesaje precum „Nu mai vrem penali” şi „Diaspora vine acasă”, cu afişe, pancarte, steaguri şi chiar stickere lipite pe maşini şi motociclete cu logo-ul mitingului.

Coloane de maşini şi motociclete sunt aşteptate să intre în Bucureşti, iar în mai multe oraşe din ţară vor fi organizate manifestaţii de solidaritate cu cei din Capitală

„Civilizaţi, îmbrăcaţi în negru, dar hotărâţi, toţi motocicliştii, iubitorii de libertate şi dreptate care vor şi înţeleg importanţa zilei de vineri, din Ploieşti sau din toată Prahova să mergem la protest vineri la Guvern. Întâlnirea lângă benzinaria Petrom de vis a vis de Hipodrom la ora 17.00. Aşteptăm o jumătate de oră şi plecăm”, este anunţul postat de motocicliştii din Ploieşti, care vor să se mobilizeze pentru a intra în grup mare în Capitală.

Încă din timpul nopţii au sosit în Piaţa Victoriei numeroase maşini cu manifestanţi, cu drapele mari, tricolore.

Românii din diaspora care nu au reuşit să ajungă la mitingul anti-guvernamental vor protesta în Londra, Amsterdam, Spania, Italia şi Elveţia, în faţa ambasadelor sau în pieţe.

Miercuri seară, Primăria Capitalei a transmis că manifestaţia anunţată pentru vineri, în Piaţa Victoriei, nu are organizatori, pentru că niciunul dintre cei care au anunţat autorităţile că organizează protestul nu a vrut să semneze protocolul cu municipalitatea. Primăria susţine că posibilitatea de a formula doar notificări către autorităţile publice despre organizarea unor eveniment nu este prevăzută de lege.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Zeci de mii de români sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei