Antena Meniu Search
x

Nereguli la Penitenciarul Rahova, în cazul morţii judecătorului Stan Mustaţă. Declarat apt de muncă, deşi suferea de multe afecţiuni

Avocatul Poporului a găsit nereguli grave la Penitenciarul Rahova, în cazul morţii fostului judecător Stan Mustaţă. De exemplu, nu a fost supus unor controale medicale periodice şi a fost declarat apt de muncă, deşi se cunoştea că suferă de mai multe afecţiuni.

Avocatul Poporului a găsit nereguli grave la Penitenciarul Rahova, în cazul morţii fostului judecător Stan Mustaţă.

De exemplu, nu a fost supus unor controale medicale periodice şi a fost declarat apt de muncă, deşi se cunoştea că suferă de mai multe afecţiuni.

Potrivit unui comunicat, în cadrul anchetei efectuate după decesul fostului judecător Stan Mustaţă, Avocatul Poporului a constatat, între altele, la Penitenciarul Rahova că deţinutul Stan Mustaţă a fost declarat apt pentru a presta muncă, deşi era cunoscut cu cardiopatie ischemică, insuficienţă renală, diabet şi gută, fiind încadrat la regim alimentar Norma 18 diabetici.

”Ţinând seama de faptul că persoana privată de libertate Stan Mustaţă era diagnosticată cu multiple afecţiuni cronice şi se afla sub tratament permanent, transferul efectuat în absenţa unei perioade de odihnă adecvate şi cu un mijloc de transport fără condiţii corespunzătoare de microclimat, ar fi putut avea consecinţe asupra stării de sănătate a acesteia”, a transmis Avocatul Poporului.

Totodată, conducerea Penitenciarului Giurgiu a observat imediat, în urma verificării înscrisurilor transmise la realizarea transferului, că persoana privată de libertate Stan Mustaţă execută pedeapsa la regim semideschis si s-a solicitat (în aceeaşi zi) transferul la altă unitate, deoarece regimul semideschis al acestuia nu se încadrează în profilul unităţii.

Fostul judecător Stan Mustaţă, care se afla în detenţie, a murit la Spitalul Carol Davila din Bucureşti, după ce a fost transferat între penitenciarele Rahova, Giurgiu şi Jilava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Evenimente » Nereguli la Penitenciarul Rahova, în cazul morţii judecătorului Stan Mustaţă. Declarat apt de muncă, deşi suferea de multe afecţiuni