Antena Meniu Search
x

Moartea designerului Răzvan Ciobanu, detalii noi aruncă în aer ancheta (Video)

Se adânceşte misterul în jurul morţii lui Răzvan Ciobanu. În exclusivitate pentru Observator, un martor susţine că, imediat după ce designerul s-a răsturnat pe câmpul din Constanţa, în jurul maşinii sale ar fi apărut mai multe persoane. Anchetatorii sunt nevoiţi să ia în calcul şi o ipoteză şocantă.

de Redactia Observator

la 01.05.2019, 20:37

Vezi și

Se adânceşte misterul în jurul morţii lui Răzvan Ciobanu. În exclusivitate pentru Observator, un martor susţine că, imediat după ce designerul s-a răsturnat pe câmpul din Constanţa, în jurul maşinii sale ar fi apărut mai multe persoane. Anchetatorii sunt nevoiţi să ia în calcul şi o ipoteză şocantă. Aflat sub influenţa drogurilor, nu este exclus ca cineva să-l fi pus în autoturism, pe pilot automat. Sunt doar teorii pe care procurorii le verifică în acest moment. A doua anchetă a fost deschisă, pentru a stabili cum a intervenit poliţia. Ar fi putut fi distruse probe în momentul în care maşina designerului a fost trasă cu un tractor.

Bărbatul ar putea fi un martor-cheie. În faţa echipei Observator, spune că a auzit impactul mortal în jurul orei 4 dimineaţa. Şi că a văzut, la acea oră, lângă maşina distrusă, mai multe persoane. 

Răzvan Ciobanu, văzut ultima dată la Sunwaves în Mamaia

În faţa anchetatorilor, declaraţia martorului nu a fost la fel de detaliată. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a auzit o bubuitură dar că i-a fost teamă să iasă să vadă despre ce e vorba. 

Le-ar fi indicat însă anchetatorilor unde pot găsi imagini de pe camerele de supraveghere care au surprins ultimele clipe din viaţa lui Răzvan Ciobanu.

Am refăcut şi noi traseul lui. 

Designerul a fost văzut ultima oară la festivalul Sunwaves, în Mamaia, în jurul orei 23:30, când le-a spus amicilor că pleacă la o petrecere în Corbu.

Nu se ştie ce s-a mai întâmplat apoi şi cum a ajuns maşina lui pe câmpul din Săcele. 

Nu este exclusă ipoteza crimei sau a sinuciderii în cazul lui Răzvan Ciobanu

Anchetatorii nu pot exclude încă ipoteza crimei sau a sinuciderii. Au de vizionat casete întregi cu imagini surprinse de camerele de supraveghere instalate în locurile pe unde a trecut Ciobanu în seara aceea.

Imaginile sunt greu de desluşit din cauza calităţii slabe şi a întunericului. Se gândesc chiar că cineva ar fi putut seta pilotul automat al maşinii şi l-ar fi putut lăsa pe bărbat singur la volan, în câmp.

S-ar putea explica astfel de ce maşina a fost condusă aproape în linie dreaptă 850 de metri, aşa cum arată şi imaginile suprinse de noi, de la înălţime. 

Datele complete sunt greu de adunat din cauza unei erori pur româneşti.

Anchetă la Poliţia Constanţa, după moartea lui Răzvan Ciobanu

În locul unei firme specializate de ridicări, epava maşinii a fost recuperată cu ajutorul unui tractor.

În cadrul poliţiei din Constanţa este acum o anchetă internă pentru a se  afla cine a luat această decizie.

Este posibil ca asta să fi dus la deteriorarea unor componente importante ale maşinii şi, indirect, la alterarea unor probe. 

Miercuri seară, maşina a fost dusă de poliţişti într-un service din Constanţa, pentru a putea fi obţinute cele mai importante informaţii, viteza şi ora de la momentul impactului. 

Răzvan Ciobanu, abătut la ultimele întâlniri cu prietenii

Printre ultimii care au vorbit cu Ciobanu se numără şi Iulică Cercel, bărbatul al cărui buletin a fost descoperit în maşina condusă de designer. 

Acesta spune că "am plecat amândoi de la Bucureşti. El la volan. Se întâmpla sâmbătă spre duminică. A rămas cheia la el, nu a împrumutat maşina. I-am lăsat-o eu. Nu ştiam că pleacă cu maşina la Bucureşti, nu l-aş fi lăsat. L-aş fi trimis cu cineva. Duminică seara am vorbit cu el ultima oară. Eram la un restaurant şi l-am invitat să mănânce şi să-mi aducă maşina. Aveam banii în torpedou. Şi cardul. Era lucid. Coerent. Mi-a zis că vine. Se întunecase. Am aşteptat puţin. Cam cincprezece minute. L-am sunat iar şi nu a mai raspuns. Luni am aflat bomba".

În ziua de Paşte, Răzvan nu părea să se bucure deloc de timpul petrecut pe litoral. Sorin Oprea, unul dintre amicii săi, s-a întâlnit cu el în după amiaza aceea la o terasă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De atunci, Răzvan Ciobanu nu i-a mai răspuns nici lui la telefon. 

Prietenii povestesc şi că, în ultima vreme, bărbatul era deprimat. Şi mulţi s-ar fi îndepărtat de el, din cauza stilului de viaţă zbuciumat şi a problemelor financiare prin care trecea. 

Cinci droguri găsite în sângele lui Răzvan Ciobanu, la testele rapide

La testele rapide, medicii legişti au descoperit prezenţa a cinci droguri, printre care cocaină şi amfetamină.

Procurorii au demontat miercuri speculaţiile privind poziţia în care a fost filmat trupul designerului pe câmp şi au transmis că Răzvan Ciobanu a fost singur în maşină la momentul accidentului. 

În ceea ce privește poziția în care a fost găsită victima, precizăm că aceasta a fost proiectată în afara autovehiculului și găsită în proximitatea acestuia, orientată cu fața în jos.

Specialiștii SMURD sosiți la fața locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziției victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice.

În timp ce ancheta merge mai departe, la capela unde a fost depus trupul neînsufleţit, zeci de oameni au venit să-şi ia rămas bun.

Înmormântarea va avea loc joi, la cimitirul Progresul din Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Moartea designerului Răzvan Ciobanu, detalii noi aruncă în aer ancheta (Video)