Antena Meniu Search
x

Moartea Regelui Mihai face înconjurul lumii. Presa străină laudă rolul decisiv avut în istoria Europei

Moartea Regelui Mihai face înconjurul globului! Ultimul şef de stat care a văzut ororile celui de-al Doilea Război Mondial este acum omagiat în toată lumea.

Vezi și

Moartea Regelui Mihai face înconjurul lumii! În cele mai importante publicaţii internaţionale, jurnaliştii străini laudă rolul decisiv pe care Majestatea Sa l-a avut în istoria Europei. Ultimul şef de stat care a văzut ororile celui de-al Doilea Război Mondial este acum omagiat în toată lumea.

La numai şase ani, Regele Mihai scria istorie, pe coperta celebrei reviste TIME. Astăzi, la 90 de ani de la acel moment, jurnalişti din toată lumea îl omagiază pe suveranul nostru. 

Un rege fără tron la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, un democrat în faţa unui regim totalitar. Acesta este începutul unui articol în care BBC îl omagiază pe regele Mihai. 

România se simte brusc orfană după moartea Majestăţii Sale, scriu jurnaliştii de la cotidianul francez Le Figaro. 

Agenţia Reuters subliniază că Regele nu a mai fost văzut în public de la începutul anului 2016, din cauza problemelor de sănătate. 

Jurnaliştii de la New York Times îl numesc pe regele Mihai „unul dintre puținii lideri supraviețuitori din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial." 

Iar cei de la Euronews spun că mulţi l-au venerat pentru că a fost un luptător împotriva nazismului.

Ultimul monarh al României a fost descendentul celor mai importante familii regale ale Europei. El era vărul Reginei Elisabeta a doua a Marii Britanii. Cotidianul El Mundo scrie că regele Mihai era şi vărul preferat al reginei Sofia a Spaniei, mama regelui Felipe. Poate pentru că amândoi au simţit gustul amar al exilului, adaugă jurnaliştii spanioli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Moartea Regelui Mihai face înconjurul lumii. Presa străină laudă rolul decisiv avut în istoria Europei