Antena Meniu Search
x

Mobilizare generală pentru găsirea hoților care au aruncat în aer bancomatele din Otopeni

Forţe impresionante de poliţie şi securitate încearcă să dea de urma hoţilor care au aruncat în aer două bancomate în această dimineaţă, în Otopeni.

de Redactia Observator

la 08.09.2020, 14:59

Vezi și
  • Astfel de metode de jaf sunt folosite tot mai des de hoţi.
  • De la începutul anului au fost cinci incidente cu mod de operare asemănător.

Din primele informaţii, hoții au reușit să fugă cu unul dintre dispozitivele care cântăreşte sute de kilograme. Încă nu se ştie care este paguba, dar surse din anchetă spun că bancomatele ar fi fost alimentate chiar ieri cu bani. În urma exploziei, faţada clădirii în care erau prinse aparatele bancare a fost distrusă, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Otopeni, ora cinci dimineaţa. O explozie puternică i-a trezit din somn pe locatarii unui bloc din centrul oraşului. Bubuitura care s-a simţit ca un cutremur a fost chiar la parterul blocului, la două bancomate care aparţin unei bănci.

Faţada clădirii a fost spulberată de suflu exploziei, geamurile au fost sparte, iar cioburile au sărit peste tot. Imediat locatarii au alertat poliţia. Pompierii, poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi pirotehniştii au împânzit zona.

Hoţii au acţionat chiar într-o zonă centrală din Otopeni, la 600 de metri de Poliţie şi doar 300 de metri de Primărie, instituţii foarte bine păzite.

Din primele informaţii, se pare că autorii jafului au reuşit să fugă cu unul dintre bancomate, care abia fusese alimentat. Aşa că anchetatorii bănuiesc că spărgătorii ar fi mers la pont.

Anchetatorii încă încercă să-i identifice pe autorii jafului şi să afle ce dispozitiv au folosit pentru a arunca în aer bancomatele.

Astfel de metode de jaf sunt folosite tot mai des de hoţi. De la începutul anului şi până acum au fost cinci incidente cu mod de operare asemănător. În luna februarie nişte hoţi au distrus un bancomat în Arad.

O noapte mai târziu un alt bancomat a fost aruncat în aer într-o comună din Timiş.

Explozia a fost atât de puternică încât în interiorul sucursalei bancare totul a fost spulberat. Incidente similare au avut loc şi la Sinaia, dar şi în judeţul Constanţa. Şi acolo hoţii au folosit explozibil. În trei dintre aceste cazuri, mai mulţi suspecţi au fost arestaţi preventiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mobilizare generală pentru găsirea hoților care au aruncat în aer bancomatele din Otopeni