Antena Meniu Search
x

Momente critice pentru poliţistul tăiat cu sabia de un interlop sucevean. Medicii se tem pentru viaţa lui

Vezi și

După două operaţii extrem de dificile, starea agentului şef Ciprian Sfichi, poliţistul atacat cu o sabie de un interlop sucevean, începe să se îmbunătăţească. Medicii l-au stabilizat şi îl ţin sub supraveghere permanentă.

Interlopul sucevean care l-a rănit grav pe poliţist afirmă că regretă şi se roagă, după ce magistraţii au decis să-l aresteze pentru 30 de zile. Ieri însă, Alexandru Huţulean avea o cu totul altă atitudine. Suspect într-un dosar de trafic de droguri, l-a atacat pe unul dintre poliţiştii care îi percheziţionau locuinţa. 

Era agentul şef Cipria Sfichi, luptător în trupele speciale ale Poliţiei. Deşi regulile interne îi obligă să fie echipaţi complet în astfel de intervenţii, Ciprian nu purta casca de protecţie. Deşi a încercat să pareze lovitura cu mâna, lama de 80 de centimetri i-a tăiat antebraţul şi i-a fracturat craniul.  

După ce a fost stabilizat de medicii de la Suceava, a fost transferat cu un elicopter SMURD la Iaşi. După două operaţii extrem de dificile, medicii au reuşit să îi salveze viaţa. 

dr. MARIUS DABIJA , neurochirurg:

S-a lasat loc creierului sa poata expansiona. Era un edem cerebral important pe o fractura care ajunge pana la baza craniului.

Poliţistul ar fi avut o şansă de scăpare dacă ar fi purtat echipamentul de protecţie în timpul misiunii, de altfel căştile sunt obligatorii la misiunile care implica un grad de risc, cum a fost cea de la Rădăuţi.

Deşi anul acesta trupele speciale au fost dotate cu veste şi căşti balistice, nu puţine sunt situaţiile în care luptătorii acestor servicii îşi cumpără singuri echipamentul de protecţie.

O anchet internă va stabili de ce agentul şef nu purta casca de protecţie în momentul în care a descins în casa suspectului. După ce ieri l-a vizitat pe ofiţerul rănit, în şedinţa de astăzi a Executivului, ministrul de interne Carmen Dan a prezentat proiectul pentru noul Statut al Poliţistului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Momente critice pentru poliţistul tăiat cu sabia de un interlop sucevean. Medicii se tem pentru viaţa lui