Antena Meniu Search
x

MRP tratează cu prioritate situația românilor din Austria, afectați de indexarea alocațiilor pentru copii

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunţă că va trata cu prioritate situația cetățenilor români care muncesc în Austria și sunt afectați de decizia autorităţilor de la Viena de a reduce alocațiile copiilor, în funcție de statul de rezidență. 

MRP tratează cu prioritate situația românilor din Austria, afectați de indexarea alocațiilor
MRP, despre situaţia românilor din Austria, afectaţi indexarea alocaţiilor pentru copii - Hepta

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunţă că va trata cu prioritate situația cetățenilor români care muncesc în Austria și sunt afectați de decizia autorităţilor de la Viena de a reduce alocațiile copiilor, în funcție de statul de rezidență. 

Decizia de a indexa alocațiile plătite de statul austriac cetățenilor UE, ai căror copii se află în statele de origine, a fost adoptată de Parlamentul de la Viena la 24 octombrie 2018 şi a intrat în vigoare la începutul anului 2019.

Integrarea românilor de peste hotare în statele unde au ales să muncească şi să se stabilească, precum și nediscriminarea acestora au fost în permanență o prioritate în întrevederile și discuțiile bilaterale pe care ministrul Natalia-Elena Intotero le-a avut cu autorități centrale și locale din statele europene, inclusiv Austria.

De altfel, cu fiecare ocazie, ministrul pentru Românii de Pretutindeni a insistat la fiecare întrevedere cu oficialii din statele UE, legat de necesitatea ca românii să fie cât mai bine integrați și să aibă aceleași drepturi și obligații asemeni cetățenilor din țările de reședință. Astfel, demnitarul a solicitat sprijinul autorităților centrale și locale din statele membre.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni este de părere că această indexare a alocațiilor nu reflectă principiul egalității și al nediscriminării, valorile comune pe care este fondată Uniunea și nici principiul “Uniți în diversitate” pe care s-a consolidat proiectul european.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » MRP tratează cu prioritate situația românilor din Austria, afectați de indexarea alocațiilor pentru copii