Antena Meniu Search
x

MRU așteaptă decizia Parlamentului cu privire la numirea sa în fruntea SIE!

Klaus Iohannis află astăzi dacă va câştiga războiul cu PSD. Parlamentul votează propunerea acestuia pentru conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

Klaus Iohannis află astăzi dacă va câştiga războiul cu PSD. Parlamentul votează propunerea acestuia pentru conducerea Serviciului de Informaţii Externe.  

Pentru a ajunge să conducă din nou Serviciul de Informaţii Externe, Ungureanu ar trebui să fie votat de 278 de aleşi şi este susţinut de PNL, UNPR şi UDMR.

Părere separată face Crin Antonescu, care a anunţat că nu va participa la şedinţa Parlamentului. De cealaltă parte, social democraţii şi ALDE au anunţat deja că nu vor intra în plen la votul de astăzi, ceea ce înseamnă că votul va fi unul destul de strâns.

Mihai Răzvan Ungureanu va fi audiat în această dimineaţă în Comisia de control a SIE care va da un aviz consultativ.

Liderii social-democraţi au anunţat răspicat că nu vor vota sub nicio formă pentru Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea serviciului de spionaj extern.

Nici Călin Popescu Tăriceanu nu susţine numirea unui apropiat al lui Traian Basescu la conducerea SIE.

În schimb, PNL, UDMR şi UNPR îi vor acorda voturile lui Mihai Răzvan Ungureanu. Gabriel Oprea a anunţat încă de săptămâna trecută că formaţiunea pe care o cunduce va susţine orice propunere făcută de preşedintele Klaus Iohannis.

Opinie separată va face liberalul Crin Antonescu. Acesta a declarat că nu va participa la şedinţa de plen a Parlamentului în care se votează nominalizarea lui Ungureanu la SIE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » MRU așteaptă decizia Parlamentului cu privire la numirea sa în fruntea SIE!