Antena Meniu Search
x

Mulţi dintre şoferi nu cunosc semnificaţia semaforului intermitent! Greşeala pe care toţi şoferii o fac!

Zilnic, traficul rutier de pe şoselele din România este încurcat de şoferii care pur şi simplu nu cunosc semnificaţia unor indicatoare, nu se încadrează corect pe benzile de mers sau nu dau doi bani pe regulile de circulaţie.

Zilnic, traficul rutier de pe şoselele din România este încurcat de şoferii care pur şi simplu nu cunosc semnificaţia unor indicatoare, nu se încadrează corect pe benzile de mers sau nu dau doi bani pe regulile de circulaţie.

Un caz des întâlnit în care mulţi şoferii nu ştiu ce trebuie să facă este cel în care întâlnesc semaforul intermitent de dreapta. Acest semafor le dă dreptul să pătrundă în intersecţie, chiar dacă semaforul principal arată culoarea roşie. Cu condiţia însă ca banda să fie liberă.

De cele mai multe ori însă, cei care se opresc în faţa semaforului intermitent, aşteptând verde pentru a se deplasa înainte, sunt claxonaţi, înjuraţi, atenţionaţi de cei din spate şi nu de puţine ori aceste incidente s-au terminat cu o bătaie în toată regula.

"Semaforul intermitent, care este montat în intersecţii, reprezentat printr-o săgeată şi o lumină de culoare verde, este un semafor adiţional. Semaforizarea de bază este compusă din semaforul care are culorile roşu, galben şi verde. Acest semafor adiţional intră în funcţiune când semaforul de bază este pe culoarea roşie. Normal, în acest caz traficul este oprit. În anumite momente, când traficul este mai rarefiat, nu este aglomerat, semaforul intermitent permite pătrunderea în intersecţie cu viraj spre dreapta, chiar dacă semaforul de bază ne arată culoarea roşie. Asta nu înseamnă că cei aflaţi pe banda unu de circulaţie sunt obligaţi să elibereze banda de circulaţie, să dea liber celor care vor să vireze la dreapta. Când ne deplasăm în direcţia înainte avem dreptul să ocupăm oricare dintre benzile de circulaţie, cu excepţia situaţiei în care este prevăzut altfel prin marcaje sau indicatoare. Aşadar, avem dreptul să ocupăm banda 1 dacă vrem să mergem înainte!", a explicat un fost poliţist rutier pentru adevarul.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mulţi dintre şoferi nu cunosc semnificaţia semaforului intermitent! Greşeala pe care toţi şoferii o fac!