Antena Meniu Search
x

Amenințări între interlopi, după uciderea lui Emi Pian: "Duceți-vă la Miliţie, luați-vă protecţie! Nu scăpaţi! A ajuns oaia să se dea la lup?"

La 48 de ore de la moartea interlopului Emi Pian, poliţia nu are acuzaţii, iar lumea interlopă este un butoi cu pulbere. Principalul suspect nu a fost nici măcar audiat pentru că starea lui de sănătate nu le permite poliţiştilor să îl ia la întrebări. Şi nici martorii n-au văzut, n-au auzit nimic. În acelaşi tablou, forţele de ordine îi păzesc pe interlopi, iar la casa Duduienilor a fost chiar şeful Poliţiei Capitalei. Manelele de la priveghi s-au auzit până la Palatul Victoria. În lupta cu traficul de droguri, camăta şi proxenetismul intră şi declaraţiile premierului.

de Redactia Observator

la 06.08.2020, 19:45

Vezi și
  • Emi Pian ar fi murit după ce ar fi fost înjunghiat.
  • Principalul suspect în acest caz este internat în stare gravă la Spitalul Elias.

"Duceti-vă la Miliţie, luaţi-vă protecţie! Nu scăpaţi! Ce a ajuns oaia să se dea la lup? Vorbim, timpul le rezolvă pe toate! Vă ştiţi voi!". Este amenințarea unui bărbat, după uciderea lui Emi Pian.

"Știți voi mai bine, răzbunare mare va fi între voi. Dumnezeu să vă dea putere să treceți peste tot", spune un altul.

Răzbunarea pare inevitabilă. Emi Pian era liderul clanului Duduienilor, considerat de mulţi cel mai puternic din Capitală. În lumea interlopă, toţi ştiu cine este agresorul. Gheorghe Emanuel, zis Richard sau Piticu, face parte dintr-un alt clan care acţionează în Sectorul 2. A fost rănit grav în noaptea crimei şi este internat, sub pază, la Spitalul Elias. Are statut de suspect principal şi, după externare, va fi audiat şi, după toate probabilităţile, reţinut. 

Fratele lui Emi Pian: Să se respecte legea, atât am stabilit! Să se respecte legea, să se respecte ordinea. 

În jurul vilelor clanului a fost format un perimetru de securitate, cu forţe de ordine, maşini de poliţie şi garduri, ca la proteste sau pelerinaje. 

Polițiștii veghează asupra locuinței interlopului și de la distanță. În fața Penitenciarului Rahova au apărut două camere, una mobilă, pusă pe iarbă, și una fixă, instalată pe gardul penitenciarului. Imaginile sunt transmise în direct în Centrul de Comandă al Poliției Capitalei.

Însuşi şeful Poliţiei Capitalei a venit la reşedinţa Duduienilor, situată chiar peste drum de penitenciar. 

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei: Am vrut să văd eu cu ochii mei cum s-a întâmplat să intre chiar așa, să nu îți dai seama, să văd și eu cât este dimensiunea gardului, să văd exact la fața locului despre ce este vorba.

Totul după o primă noapte de priveghi în care sute de persoane au jelit, pe ritmuri de manele, moartea liderului interlop. 

Nimeni nu a purtat mască, deşi în centrul lor a fost Florin Salam, al cărui frate este internat cu coronavirus. 

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei: Au fost suficiente forțe de ordine. Noi credem că am gestionat așa cum trebuie.

O ipoteză halucinantă a apărut din rândul anchetatorilor. Medicii ar fi stabilit că moartea lui Emi Pian nu ar fi fost cauzată de plăgile rezultate din înjunghiere, ci de un infarct. În acest caz, agresorul nu ar mai putea fi acuzat de omor şi ar scăpa cu o pedeapsă mai uşoară. Informaţia nu este confirmată de apropiaţii clanului. 

Avocatul clanului Pian: Cauza decesului în niciun caz nu a fost un atac de cord, nu a avut treabă cu vreun consum de droguri, ci pur și simplu a fost secționată artera femurală a piciorului drept. Nu va exista răzbunare, nu va exista război. În urmă cu trei ani fratele lui mototolea, Elvis Pian, a fost tăiat în zona gâtului. Timp de trei ani nimeni nu a căutat răzbunare.

Realitatea din stradă este alta. Răfuielile dintre interlopi, lupta pentru putere între clanuri, cămătăria, prostituţia, traficul de droguri fac parte din viaţa cotidiană a Capitalei, dincolo de valul declaraţiilor celor ce ar trebui să lupte cu infractorii. 

Ludovic Orban, premierul României: Avem o bătălie constantă contra acestor clanuri care încalcă legea. Eu am transmis mesajul meu clar: fără milă!

Până atunci, urmează o nouă seară de jale undeva, în Rahova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Amenințări între interlopi, după uciderea lui Emi Pian: "Duceți-vă la Miliţie, luați-vă protecţie! Nu scăpaţi! A ajuns oaia să se dea la lup?"