Antena Meniu Search
x

Anunțul lui Nelu Tătaru privind reluarea slujbelor cu credincioși. Măștile, obligatorii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți după-amiază că vor fi permise slujbele cu credincioși, însă va rămâne obligatorie păstrarea distanțării fizice. De asemenea, participanții la adunările religioase organizate în interior vor trebui să poarte măști.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 16.06.2020, 18:27

Anunțul lui Nelu Tătaru privind reluarea slujbelor cu credincioși. Măștile, obligatorii
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru - Mediafax Foto / Dani Amariei
  • Numărul de credincioși la slujbă, în funcție de suprafață
  • Purtarea măștii rămâne obligatorie

"S-a luat decizia, de comun acord cu Patriarhia şi cu celelalte culte, să se redeschidă slujbele sau adunările religioase în interiorul bisericilor. Acestea se vor face la fel, în contextul, respectării acelei distanţări fizice. Numărul de persoane aflat în interiorul bisericilor se va face în funcţie de suprafaţa acestor săli. Numărul de persoane va ţine cont de distanţarea fizică. La fel, obligativitatea păstrării măştilor este în efect, tot în acest context", a declarat Nelu Tătaru.

În ceea ce privește evenimentele sportive în aer liber, Tătaru a declarat că rămân în vigoare măsurile de igienă și distanțare socială. Totodată, la adunările în spații închise vor putea participa cel mult 20 de persoane.

"S-a luat decizia ca tot ce înseamnă sport în aer liber să se respecte aceleaşi condiţii de igienă, distanţare fizică. Orice eveniment privat în interior nu va depăşi numărul de 20 de persoane, iar evenimentele private în aer liber nu vor depăşi un număr de 50 de persoane", a mai spus ministrul Sănătății.

Oficialul a precizat că, de la data de 1 iulie, ar putea intra în vigoare un nou pachet de măsuri de relaxare, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

"Putem gestiona o situaţie care să ne ducă de la 1 iulie la un alt pachet de relaxări. Situaţia încă nu este la final, suntem într-un moment pe care trebuie să-l gestionăm, putem ajunge la o viaţă cvasi-normală doar respectând aceste condiţii", a declarat Nelu Tătaru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Anunțul lui Nelu Tătaru privind reluarea slujbelor cu credincioși. Măștile, obligatorii