Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru: Rata de infectare în Bucureşti cred că rămâne sub 3 la mia de locuitori (Video)

Nelu Tătaru este de părere că rata de infectare în Bucureşti va rămâne în continuare sub 3 la mia de locuitori, în condițiile în care se scot din calcul focarele.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.10.2020, 16:11

Nelu Tătaru: Rata de infectare în Bucureşti cred că rămâne sub 3 la mia de locuitori
Nelu Tătaru: Rata de infectare în Bucureşti cred că rămâne sub 3 la mia de locuitori - Facebook Observator
  • Ministrul Sănătății a afirmat că suntem într-un moment în care avem o transmitere comunitară accentuată în 11 județe, plus Capitala.
  • Joi, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru a doua zi consecutiv peste 4.000 de cazuri zilnice de Covid-19.

Ministrul Sănătății a subliniat că din calculul incidenței se extrag acele focare în care pacienții sunt izolați sau carantinați.

“Rata de infectare era sub 3 la mie, în condiţiile în care scoatem acele focare, cred că rămâne în continuare sub 3 la mia de locuitori, dar oamenii să respecte regulile, să respecte precauţiile, nu trebuie să aştepte. Aşteptând, să ştiţi că transmiterea se face”, a declarat Nelu Tătaru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul Sănătăţii a afirmat că suntem într-un moment în care avem o transmitere comunitară accentuată.

“Suntem într-un moment în care avem o transmitere comunitară accentuată în cele 11 județe plus Capitala. Rămâne că evaluarea să ne dea şi măsura carantinării şi izolării şi în viitoarele 14 zile să vedem dacă măsurile respective vor duce la scăderea numărului de cazuri. (...) Eu sper să nu rişte niciun oraş să ajungă ca Suceava şi sper să fi învăţat ceva fiecare dintre noi. Nu se tranşează în spital această pandemie, se tranşează în respectarea unor reguli. Regula trebuie să fie una pentru toţi: precauţie, portul măştii, distanţare, dezinfectant”, a mai declarat Tătaru.

Joi, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru a doua zi consecutiv peste 4.000 de cazuri zilnice de Covid-19. Mai exact, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore şi 73 de morţi, numărul total al persoanelor infectate cu SARS CoV-2 în România ajungând la 168.490 de cazuri.

Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în București, Cluj și Iași.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru: Rata de infectare în Bucureşti cred că rămâne sub 3 la mia de locuitori (Video)