Antena Meniu Search
x

Nemţi prinşi la intrarea în România cu maşini furate din Portugalia şi dotate cu numere de înmatriculare false

Doi cetăţeni germani sunt cercetaţi penal, după ce au încercat să intre în România cu două maşini furate din Portugalia şi care erau dotate cu numere de înmatriculare false.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 13.03.2021, 13:39

Nemţii sunt cercetaţi penal pentru comiterea mai multor infracţiuni
Maşinile de sute de mii de lei, conduse de cei doi nemţi, au fost indisponibilizate - Poliţia de Frontieră
  • Cei doi nemţi prinşi cu maşinile furate sunt cercetaţi penal pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Incidentul s-a produs joi seara, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, în judeţul Satu Mare. Unul dintre cetăţenii germani conducea un autoturism marca Audi, iar celălalt cetăţean german conducea un autoturism marca BMW. Ambele maşini păreau a fi înmatriculate în Germania.

Totuşi, conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, a ieşit la iveală faptul că plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale celor două maşini sunt false. Astfel, maşinile figurau în baza de date ca maşini înmatriculate în Germania, însă plăcuţele cu numerele de înmatriculare temporare recomandau doar circulaţia pe teritoriul Germaniei.

Nemţii sunt cercetaţi penal pentru comiterea mai multor infracţiuni

În cele din urmă, s-a stabilit, cu ajutorul ofiţerului Agenţiei FRONTEX, detaşat la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, că maşinile ar fi fost furate din Portugalia. Autoturismele figurau în baza de date ca fiind "bunuri căutate pentru confiscare". Cele două maşini, în valoare totală de 360.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei de Frontieră.

Cei doi cetăţeni germani sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunilor de "punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducere pe drumurile publice a unui autoturism înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România și tăinuire la furt".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Nemţi prinşi la intrarea în România cu maşini furate din Portugalia şi dotate cu numere de înmatriculare false