Antena Meniu Search
x

Nicolae Ceauşescu în copilărie. Ce nu ştiai despre părinţii lui şi rezultatele sale şcolare

Nicolae Ceaușescu s-a născut în satul Scornicești din județul Olt, la 26 ianuarie 1918, într-o familie de oameni simpli.

 Nicolae Ceaușescu s-a născut în satul Scornicești din județul Olt, la 26 ianuarie 1918, într-o familie de oameni simpli. În doar două camere trăiau 13 suflete pentru că Ceauşescu a avut 10 fraţi.

Tatăl său, Andruță, avea 3 hectare de pământ, câteva oi și își mai susținea familia din croitorie. Totuşi, preotul satului spunea despre el că: „Nu se interesa de copiii lui; fura, bea, sărea la bătaie și injura...” Mâncarea de bază era mămăligă.

Ar fi putut să se întreţină destul de bine din ceea ce avea în gospodarie. Totuşi, tatăl lui Ceausescu, cheltuia de cele mai multe ori banii la cârciuma din sat. Se pare că Andruţă Ceauşescu nu se bucura de o faimă prea grozavă în comunitate.

Pe de altă parte, mama lui Nicolae Ceausescu, Alexandra, era analfabetă, însă era apreciată de vecinii săi ca fiind o femeie " muncitoare şi apropiată faţă de cei din jur".

În ceea ce priveşte educaţia lui Nicolae Ceauşescu, acesta a făcut patru clase la școala din sat. Rezultatele obţinute de acesta la învăţătură erau mediocre: la citire, obţinea de ce cele mai multe ori note ce corespund calificativelor "bine", iar la matematică, "satisfăcător".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Nicolae Ceauşescu în copilărie. Ce nu ştiai despre părinţii lui şi rezultatele sale şcolare