Nicolae Sabău, îndrăgitul interpret de muzică populară, a murit de COVID

De Redactia Observator.
Publicat: 30.12.2020, 09:52.
Actualizat: 30.12.2020, 10:05

Nicolae Sabău, renumitul cântăreț de muzică populară, a murit în noaptea de marți spre miercuri după ce a contractat coronavirusul. Artistul avea 91 de ani.

Nicolae Sabău

Nicolae Sabău

Maramureș Cotidian / Facebook

Nicolae Sabău a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, joia trecută, după ce i s-a făcut rău, iar sâmbătă a primit testul pentru coronavirus, cu rezultat pozitiv.

Artistul a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie, suport-COVID, dar avea deja plămânii afectați. În noaptea de marți spre miercuri, Nicolae Sabău a murit.

"O stea s-a ridicat spre ceruri pentru a lumina în veșnicie. Drum lin spre ceruri, maestre Nicolae Sabău!", a anunțat publicația Maramureș Cotidian, pe Facebook.

Nicolae Sabău s-a născut pe 7 decembrie 1929, în comuna Cicârlău, Maramureș. A fost înconjurat de muzică de mic. Nicolae Sabău a absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice din Cluj şi are peste 200 de cântece culese şi publicate în 1981 în volumul “Din repertoriul cântăreţului maramureşean Nicolae Sabău”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.