Antena Meniu Search
x

Nicolae Sabău, îndrăgitul interpret de muzică populară, a murit de COVID

Nicolae Sabău, renumitul cântăreț de muzică populară, a murit în noaptea de marți spre miercuri după ce a contractat coronavirusul. Artistul avea 91 de ani.

de Redactia Observator

la 30.12.2020, 10:05

Nicolae Sabău
Nicolae Sabău - Maramureș Cotidian / Facebook
  • Nicolae Sabău a murit, la vârsta de 91 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Nicolae Sabău a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, joia trecută, după ce i s-a făcut rău, iar sâmbătă a primit testul pentru coronavirus, cu rezultat pozitiv. 

Artistul a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie, suport-COVID, dar avea deja plămânii afectați. În noaptea de marți spre miercuri, Nicolae Sabău a murit. 

"O stea s-a ridicat spre ceruri pentru a lumina în veșnicie. Drum lin spre ceruri, maestre Nicolae Sabău!", a anunțat publicația Maramureș Cotidian, pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nicolae Sabău s-a născut pe 7 decembrie 1929, în comuna Cicârlău, Maramureș. A fost înconjurat de muzică de mic. Nicolae Sabău a absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice din Cluj şi are peste 200 de cântece culese şi publicate în 1981 în volumul “Din repertoriul cântăreţului maramureşean Nicolae Sabău”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Nicolae Sabău, îndrăgitul interpret de muzică populară, a murit de COVID