Antena Meniu Search
x

Revin ninsorile în sudul țării! ANM anunță vânt şi precipitaţii în Bucureşti şi în ţară

ANM anunță că, începând de duminică, sudul şi estul Munteniei şi cea mai mare parte a Dobrogei sunt afectate de vânt şi precipitaţii, predominant ninsori.

Vremea se răcește în cea mai mare parte a ţării, ANM anunțând că sudul şi estul Munteniei şi cea mai mare parte a Dobrogei sunt afectate, începând de duminică, de la ora 6:00, de vânt şi precipitaţii, predominant ninsori.

Avertizarea este valabilă până luni, la ora 4:00.

"În intervalul menţionat în sudul şi în estul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în judeţele Călăraşi şi Constanţa", potrivit ANM.

De asemenea, meteorologii precizează că vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.

Cum va fi vremea duminică

În țară, temperaturile maxime se vor încadra între -1...0 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 6...7 grade în zona de deal din Crişana şi Banat.

Minimele termice vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

La București, vremea va fi închisă şi se va răci. Se vor semnala precipitaţii în general slabe, mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri de 40...45 km/h.

Va fi posibilã depunerea unui strat mediu de zãpadã de 3...5 cm.

Temperatura maximã va fi de 2...3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Revin ninsorile în sudul țării! ANM anunță vânt şi precipitaţii în Bucureşti şi în ţară