Antena Meniu Search
x

Noapte alba in muzeele din toata tara

Azi noapte tinerii au ocolit cluburile si barurile si s-au ingramadit printre exponate. Sute de mii de oameni au profitat de ocazie ca sa priveasca fosile, arme antice, animale exotice, nave si avioane.

Diana si Ileana au fost azi noapte pentru prima data la muzeul de geologie. "Este o ocazie speciala, mai ales fiind si gratis, cine nu ar profita".

Ca ele au mai fost zeci de mii de bucuresteni. Pe holurile muzeului au fost nevoite sa se strecoare printr-o mare de oameni, dar asta nu le-a deranjat. Cristalele, pietrele pretioase le-au atras atentia fetelor. "Foarte interesant, nu am mai vazut pana acum asa ceva. Ma bucur ca am venit la noaptea muzeelor si abia astept la anul".

Cand au terminat de vizitat muzeul de geologie noaptea era inca tanara, asa ca s-au asezat la coada, peste drum, la Muzeul Antipa. 20.000 de bucuresteni au trecut pragul acestui muzeu azi noapte. Cam tot atat au asteptat ca sa intre si la muzeul taranului. Desi sunt la varsta la care doar tehnologia de ultima generatie le mai impresioneaza, Diana si Ileana au stat si au studiat fiecare lingura de lemn, caruta si celelalte unelte care nu lipseau din casele gospodarilor. "Aici la muzeul taranului a fost deosebit pentru ca sunt chestii foarte vechi pe care nu le mai vezi, poate la bunica". Asa ca fetele nu au plecat cu mana goala. Si-au luat cate o bratara hand made.

Vezi și

Si in tara a fost aglomeratie mare in muzee. Cum era de asteptat, cei mai incantati au fost copiii. "Cand ai ocazia sa vezi atat de multe muzee si sa nu cheluit multi bani, este important", spune o vizitatoare. Cu acest gand in minte, aproape 50.000 de ieseni au iesit din case. Cozile la intrarea in muzee s-au format inca inainte de apusul soarelui. Atactiile serii au fost Turnul Golia din centrul orasului, holograma de la Muzeul Kogalniceanu si Balul de la Muzeul Literaturii.

Si la Pitesti si Galati au fost cozi. Gradina Botanica, Planetarium-ul sau Observatorul au fost foarte aglomerate. Constantenii au vizitat Muzeul Marinei Romane. "Ne-am propus in aceasta seara sa promovam traditiile marinei romane, nu numai la marinei militare ci si al marinei comerciale. Si au reusit cu brio. Mii de constanteni le-au trecut pragul. In Dej oamenii au putut vedea o expozitie de tablouri. 3D.

Castelul Peles a putut fi vizitat pana aproape de miezul noptii. "Foarte frumos, am avut un ghid care ne-a explicat detaliat tot ce tinea de castelul Peles. In total, mi- a placut cam totul m-a impresionat, pacat ca s-a derulat intr-un ritm destul de rapid, dar inteleg din cauza fluentei de public. Deci a fost extraordinar", a povestit o fata. Vizitatorii au avut ocazia sa vada cutia de argint in care in mod normal s-ar afla inima reginei Maria. Din cauza conditiilor speciale de conservare, inima nu a putut fi adusa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Evenimente » Noapte alba in muzeele din toata tara