Antena Meniu Search
x

Noi ALERTE METEO de la ANM! 20 de județe și București, sub cod galben de GER până sâmbătă dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări nowcasting de vreme rea, valabile în următoarele ore. De asemenea, până sâmbătă dimineață, e valabilă o atenționare Cod galben de ger, valabilă în 20 de județe și municipiul București.

Update ora 8:55 - Meteorologii au prelungit, până la ora 11:00, atenționarea Cod galben de ceață și vizibilitate redusă în trafic pentru județele Ialomița și Călărași. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în zonele menționate se va semnala ceață, fenomen ce determină scăderea vizibilității în trafic, local, sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.

Meteorologii avertizează că în aceste zone pot apărea depuneri de chiciură și polei.

----------------------------

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări nowcasting de vreme rea, valabile în următoarele ore. De asemenea, până sâmbătă dimineață, e valabilă o atenționare Cod galben de ger, valabilă în 20 de județe și municipiul București.

Pe acelaşi subiect

Meteorologii au emis, în această dimineaţă, atenționări nowcasting Cod galben de ceață și vizibilitate redusă pentru șapte județe din estul și sud-estul țării, valabile în următoarele ore.

Până la ora 9:00, în județele Iași, Vaslui, Botoșani și Bacău se va semnala ceață, ceea ce determină vizibilitate redusă, local, sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri, fiind posibilă și depunere de chiciură.

Până la ora 8:00 se vor afla sub Cod galben de ceață și vizibilitate redusă în trafic județele Ilfov, Ialomița și Călărași. În aceste zone vor fi depuneri de chiciură și, izolat, vor fi condiții de polei.

Cod galben de ger în 20 de județe și București, până sâmbătă dimineață

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 19 ianuarie, ora 12:00 — 21 ianuarie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în noaptea de joi spre vineri (19/20 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, urmând ca vineri spre sâmbătă (20/21 ianuarie) gerul să persiste în special în Transilvania, Oltenia și Muntenia.

Temperaturile minime se vor încadra, în general, între—22 și—14 grade, iar cele maxime vor fi preponderent negative.

Zonele aflate sub atenționare Cod galben de vreme deosebit de rece sunt: municipiul București și județele Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt și Dolj.

ANM precizează că, în partea a doua a zilei de joi, 19 ianuarie, local în Muntenia și în Dobrogea, vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, astfel că pe spații restrânse zăpada depusă anterior va fi temporar spulberată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Noi ALERTE METEO de la ANM! 20 de județe și București, sub cod galben de GER până sâmbătă dimineață