Antena Meniu Search
x

Donald Trump devine astăzi cel mai puternic om al lumii. Programul ceremoniilor de învestire a Președintelui SUA

Donald Trump este învestit Președinte al Statelor Unite în această seară. Ceremoniile au început însă ieri și se desfășoară pe durata a trei zile.

Donald Trump este învestit Președinte al Statelor Unite în această seară. Ceremoniile au început însă ieri și se desfășoară pe durata a trei zile.

Programul ceremoniilor de învestire a Președintelui SUA, Donald Trump

Vineri, 20 ianuarie:

- ora 15.30 (ora României): Donald și Melania Trump, Vicepreședintele Mike Pence și membrii nominalizați ai cabinetului participă la slujba religioasă de la Biserica Episcopală St. John, supranumită și ”Biserica Președinților”, pentru că aici au venit toți președinții, de la James Madison încoace, pentru serviciul religios.

Pe acelaşi subiect

- ora 16.30: Trump, Pence și familiile lor participă la un ceai oferit de familia Obama la Casa Albă. În paralel, la Capitoliu, încep sosirile. De asemenea, încep reprezentațiile muzicale.

- ora 17.00: Președintele Barack Obama și Vicepreședintele Joe Biden își conduc succesorii la Capitoliu, pentru ceremonia de învestire.

- ora 18.00: debutul oficial al ceremoniei. Liderii religioși spun rugăciunea, apoi urmează discursurile de deschidere. Vicepreședintele Mike Pence depune jurământul în fața judecătorului de la Curtea Supremă, Clarence Thomas.

- ora 19.00: Donald Trump depune jurământul ca Președinte al Statelor Unite. Va sta în fața șefului Curții Supreme a SUA, john Roberts. Trump va avea două biblii, una pe care Abraham Lincoln a folosit-o la jurământul din 1861, cealaltă i-a fost oferită de mama sa în 1955, la terminarea gimnaziului. După jurământ, Trump ține primul discurs ca șef al statului, cel inaugural.

- ora 20.00: Trump, Pence și familiile lor iau prânzul la Capitoliu, la Comisia Comună a Congresului pentru Învestire.

- ora 21.30: Trump și Pence trec în revistă trupele, apoi are loc tradiționala paradă de pe Pennsylvania Avenue, către Casa Albă.

- ora 22.00: Trump și Pence asistă la paradă din fața Casei Albe. Apoi începe ziua de lucru la Casa Albă, iar Donald Trump e așteptat să semneze primele decrete prezidențiale.

- ora 02.00 (sâmbătă, în România): Donald Trump, Pence și soțiile lor participă la balul libertății, iar apoi la balul balul militar.

Sâmbătă, 21 ianuarie:

- ora 17.00 (ora României): Donald Trump, Mike Pence participă la slujba religioasă de la Catedrala Națională din Washington.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Donald Trump devine astăzi cel mai puternic om al lumii. Programul ceremoniilor de învestire a Președintelui SUA