Antena Meniu Search
x

Noi detalii teribile în cazul Cristinei, tânăra mămică din Corabia care a murit la câteva ore după ce a născut

Trebuia să trăiască miracolul naşterii în preajma Crăciunului. Acum, familia o aşteaptă în zadar acasă, iar doi copii au rămas orfani. O mămică a murit la câteva ore după ce a născut pe cale naturală la Spitalul din Caracal. Distrus de durere, soţul acuză medicul care s-a ocupat de sarcină că a pierdut timp preţios pentru a chema alt doctor de acasă pentru intervenţie.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 21.12.2020, 09:42

Vezi și
  • Familia aşteaptă rezultatul necropsiei, apoi vrea să facă plângere la poliţie.
  • Bebeluşul s-a născut cu probleme de sănătate şi este în continuare în spital.

De Crăciun, Cristina ar fi trebuit să aducă pe lume cel de-al doilea băieţel. Cu o săptămână înainte de termen, tânăra de 29 de ani a mers la spitalul Municipal din Caracal. Doctorul care îi şi monitorizase sarcina era de gardă şi a chemat-o să o interneze.

Ionuţ Calistru Toncu, soţul femeii: I s-au dat două fiole de calciu şi ni s-a spus să venim la ora 1. A luat acele fiole de calciu la 10 şi au luat-o nişte dureri de spate. Nişte dureri micuţe.

În aceeaşi zi, la ora 6 şi jumătate după-amiază, tânăra a născut pe cale naturală. N-a mai apucat să-şi ţină bebeluşul la piept.

Ionuţ Calistru Toncu, soţul femeii: Doamna doctor mi-a zis: au apărut nişte hemoragii pe care dânsa nu putea să le oprească şi a decis să se intre în operaţie să i se scoată colul uterin. Dar medicul chirurg care era de gardă, dânsa a crezut că nu este compatibil şi a sunat pe cineva de acasă. Mi-a recunoscut că s-a pierdut un timp până a venit de acasă doctorul.

Liviu Radu, director Spitalul Municipal Caracal: Atunci au fost chemaţi şi ATI-istul şi chirurgul. Ei sunt printre cei mai buni medici din spital. 

Medicii au dus-o pe gravidă de două ori în sala de operaţii.

Liviu Radu, director Spitalul Municipal Caracal: I s-a făcut un chiuretaj hemostatic în prima fază. Starea ei se tot înrăutăţea. Între timp, a făcut un stop cardiac care a fost resuscitat uşor. Adică destul de uşor şi-a revenit. Atunci ei au hotărât să facă o histerectomie totală, considerând că acolo este problema. 

Cristina a murit în ambulanţă 

În timpul nopţii, pacienta a fost trimisă la Craiova. În salvare, a intrat din nou în stop cardiorespirator. 

Ionuţ Calistru Toncu, soţul femeii: I s-a administrat sânge şi s-a spart vena. Făcând hemoragie încontinuu, pierzând sânge, până au decis că nu mai au ce-i face şi au trimis-o fără pungă de sânge pe salvare.

Cristiana Geormăneanu, dir. medical Spitalul de Urgenţă Craiova: Pacienta a ajuns în unitatea de primiri urgenţe, aria de resuscitare. Fără rezultat, însă. S-a constatat decesul.

Familia aşteaptă rezultatul necropsiei, apoi vrea să facă plângere la poliţie.

Bebeluşul s-a născut cu probleme de sănătate şi este în continuare în spital.

Conform statisticilor, România ocupa un loc fruntaş în Europa printre ţările cu cele mai multe femei care mor la naştere.  În 2018, mortalitatea maternă a fost de 9,5 decese la 100.000 de născuţi, cu mult peste media europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Noi detalii teribile în cazul Cristinei, tânăra mămică din Corabia care a murit la câteva ore după ce a născut