Antena Meniu Search
x

Noi informaţii despre ACCIDENTUL de la Perşani: În microbuz se aflau 31 de elevi şi doi profesori. Microbuzul avea doar 25 de locuri

Ultimele informaţii privind accidentul rutier petrecut, vineri, în judeţul Braşov, arată că în microbuz erau 35 de persoane, deşi autovehiculul avea doar 25 de locuri.

Ultimele informaţii privind accidentul rutier petrecut, vineri, în judeţul Braşov, arată că în microbuz erau 35 de persoane, deşi autovehiculul avea doar 25 de locuri.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi au anunţat că grupul din autocarul implicat în accidentul produs în judeţul Braşov era format din 31 de elevi şi doi profesori de la Palatul Copiilor din Iaşi şi de la Colegiul Naţional de Artă "O. Băncilă", componenţi ai unui ansamblu folcloric care mergeau la Arad, la un festival. Microbuzul avea şi doi şoferi.

"ISJ a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iaşi informaţiile despre accidentul grav petrecut la Braşov. Cu durere şi cu îngrijorare pentru cei implicaţi in accident, vă transmitem că grupul din autocar era format din 31 de elevi şi 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iaşi şi de la Colegiul Naţional de Artă «O. Băncilă», componenţi ai ansamblului folcloric Hora, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional de folclor al copiilor (17-19 iunie). Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare", se arată într-un comunicat de presă al ISJ Iaşi.

Accidentul s-a produs pe DN 1, în localitatea Perşani din judeţul Braşov, unde un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat. Primele informaţii arată că în urma accidentului şi-au pierdut viaţa patru persoane - trei adulţi şi un copil. De asemenea, 22 de persoane au fost rănite.

Din primele informaţii reiese că şoferul autocarului ar fi intrat cu viteză într-o curbă periculoasă, astfel că a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a izbit de parapetul care desparte sensurile.

Potrivit prefectului de Braşov, Ciprian Băncilă, a fost pus în aplicare Planul Roşu de Intervenţie, opt echipaje SMURD şi două autospeciale de descarcerare fiind la locul accidentului. Totodată, s-a solicitat intervenţia a două elicoptere SMURD pentru victimele care sunt în stare foarte gravă, însă nu a fost nevoie de acestea.

Adulţii răniţi în accident au fost duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, iar copiii la Spitalul de Pediatrie, cu 20 de ambulanţe şi echipaje SMURD, a spus prefectul de Braşov, Ciprian Băncilă.

În prezent, se intervine pentru descarcerarea persoanei decedate.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, pentru News.ro, că un elicopter SMURD este pregătit, în cazul în care va fi necesar transferul unor victime la Bucureşti.

Traficul pe DN 1 între Braşov şi Făgăraş este în continuare blocat pe ambele sensuri. Până la redeschiderea drumului, poate fi folosită ruta ocolitoare DN 73A Râşnov - Zărneşti - Şinca Nouă - Şinca Veche - Şercaia.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Noi informaţii despre ACCIDENTUL de la Perşani: În microbuz se aflau 31 de elevi şi doi profesori. Microbuzul avea doar 25 de locuri