Antena Meniu Search
x

Noi restricții impuse în București, în cea mai neagră zi a pandemiei de coronavirus

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat noi restricții pentru bucureșteni, ca urmare a creşterii a numărului de infectări cu COVID-19 la nivelul municipiului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.10.2020, 13:46

Noi restricții impuse în București, în cea mai neagră zi a pandemiei de coronavirus
Noi restricții impuse în București, în cea mai neagră zi a pandemiei de coronavirus - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Prefectul Capitalei a anunțat că restaurantele și cafenelele se vor închide în interior, în vreme ce patronii de baruri și cluburi vor fi nevoiți să pună lacatul pe localuri.
  • Se închid și cazinourile și sălile de jocuri, cu excepția jocurilor de pariuri și loterie unde se plasează bilete. 

Astfel, potrivit anunțului făcut miercuri, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a adoptat trei mari hotărâri cu privire la măsurile anti-Covid luate la nivelul Capitalei.

Potrivit prefectului, una dintre hotărâri se referă la faptul că restaurantele și cafenelele se vor închide în interior. Excepție vor face doar hotelurile, care vor putea să păstreze restaurantele deschise în interior pentru clienți.

Activitatea cu publicul a operatorilor din baruri cluburi și discoteci nu este permisă în București, a spus prefectul.

A doua hotărâre se referă la micșorarea distanței în jurul școlilor în care este obligatorie purtarea măștii – de la 100 de metri la 50 de metri.

A treia hotărâre vizează închiderea cazinourilor și a sălilor de jocuri, cu excepția jocurilorde pariuri și loterie unde se plasează bilete. 

„În momentul de față nu văd alte restricții care s-ar putea impune”, a mai spus Cojanu, care a precizat că, deocamdată, școlile nu vor fi închise.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru miercuri, 7 octombrie 2020, că au fost înregistrate 2.958 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore şi 82 de morţi, numărul total al persoanelor infectate cu SARS CoV-2 în România ajungând la 142.570 de cazuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Noi restricții impuse în București, în cea mai neagră zi a pandemiei de coronavirus