Antena Meniu Search
x

Update Noile restricții se aplică începând de duminică. Anunțul premierului Florin Cîțu

Noile restricții aprobate în ședința de joi seara a Guvernului se aplică începând de duminică, 28 martie, a anunțat premierul Florin Cîțu.

de Redactia Observator

la 26.03.2021, 14:41

Noile restricții se aplică începând de duminică. Anunțul premierului Cîțu
- Hepta

Premierul Florin Cîțu anunță că restricțiile prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență intră în vigoare doar duminică, din cauza timpului scurt de implementare. ”Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie.”, a scris Florin Cîțu pe Facebook. 

Guvernul a aprobat noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi.. Oamenii nu vor mai avea voie să iasă din casă după ora 20:00, fără motiv întemeiat şi o declaraţie pe propria răspundere, iar magazinele se vor închide la ora 18:00. 

Care sunt noile restricții decise joi

Printre măsurile decise joi se numără: reducerea intervalului de circulație până la ora 20.00, în localitățile în care incidența în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori și mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, unde incidența este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulație până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii. Magazinele vor fi închise la ora 18.00 în localitățile unde rata de infectare este peste 4 la mie și sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar unde este de peste 7,5 la mie măsură este aplicată pe toată durata săptămânii.

Activitatea în sălile de sport și fitness este suspendată în localitățile unde incidența este de peste 4 la mie, iar măsură încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Noile restricții se aplică începând de duminică. Anunțul premierului Florin Cîțu