Antena Meniu Search
x

Video Nor de praf saharian deasupra României. Efectul va putea fi observat în toată țara

Meteorologii informează despre un nor de praf saharian în zona României. În perioada 6 - 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

De Cristian Ionescu la 07.02.2021, 10:53
Un praf saharian se va afla deasupra României în zilele următoare - Profimedia

Praf saharian peste România

În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf saharian în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.

Praful saharian vine din zona Africii după ce acolo au fost mai multe furtuni de nisip.

Norul de praf saharian este constituit din particule foarte fine de nisip. Dacă va ploua zilele acestea, așa cum spun meteorologii, atunci praful se va depune pe toate obiectele din exterior. Foarte vizibil va fi pe maşini, care vor căpăta o culoare ruginie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Nor de praf saharian deasupra României. Efectul va putea fi observat în toată țara