Antena Meniu Search
x

O nouă staţie de metrou ar putea fi deschisă în Sectorul 4 din Capitală. Trenul va circula la suprafaţă

O nouă staţie de metrou ar putea fi deschisă în Sectorul 4 din Capitală, între staţia Berceni şi Şoseaua de Centură, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Nouă staţie de metrou, în Sectorul 4 din Capitală
O nouă staţie de metrou ar putea fi deschisă în Sectorul 4 din Capitală. - Metrorex

O nouă staţie de metrou ar putea fi deschisă în Sectorul 4 din Capitală, între staţia Berceni şi Şoseaua de Centură, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Staţia ar urma să fie amenajată la suprafaţă, aşa cum e şi staţia Berceni.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 40 de voturi "pentru" şi trei abţineri. Documentul ar da împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 4 de a hotărî cu privire la asocierea cu compania Metrorex, prin semnarea unui protocol. CL Sector 4 şi-a dat deja acordul de principiu pentru acest lucru, însă are nevoie de acordul Consiliului General.

Potrivit proiectului de hotărâre, Aparatul de Specialitate al primarului Sectorului 4 a identificat o cale de rulare de metrou şi infrastructura ei între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură, care nu este folosită în prezent pentru transport, ci doar în mod ocazional pentru rezolvarea unor probleme tehnice, precum introducerea de şine de cale ferată în tuneluri.

Calea de rulare va fi la suprafaţă, la fel şi staţia, după modelul staţiei Berceni.

În proiect nu este precizată suma necesară pentru investiţie, însă se menţionează că Metrorex nu are resursele necesare acoperirii cheltuielilor, astfel că lucările vor fi realizate din bugetul Primăriei Sectorului 4.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O nouă staţie de metrou ar putea fi deschisă în Sectorul 4 din Capitală. Trenul va circula la suprafaţă