Antena Meniu Search
x

Nu le mai arunca! COJILE DE OU te scapă de CARII

Cele mai multe gospodine le aruncă fără să ştie cât de utile sunt cojile de ou pentru în gospodărie

Cele mai multe gospodine le aruncă fără să ştie cât de utile sunt cojile de ou pentru în gospodărie

Dacă vrei să scapi de carii, prepară-ți acasă o pastă de dinți din coji de ou. Vei avea nevoie de un sfert de cană de praf de coji de ou, 2 linguri de ulei de cocos și o lingură de bicarbonat de sodiu. Dacă vrei, poți adăuga și câteva picături de ulei de mentă.

Amestecă ingredientele într-un bol, până când se transformă într-o pastă pe care o poți depozita într-un borcan. Folosește compoziția pentru a te spăla pe dinți.

Praful fin râşnit al cojilor este şi un foarte bun detergent pentru bucătărie. Cu el puteţi curăţa practic orice suprafaţă. Iar aceeaşi făină, pusă într-un săculeţ de tifon şi apoi în maşina de spălat alături de haine, devine un înălbitor natural, ieftin şi eficient.

În plus, cojile ouălor desfundă ţevile. Acestea împiedică acumularea depunerilor, deci le puteţi folosi în locul produselor din comerţ care pot provoca alergii şi probleme respiratorii.

Dacă nu aveţi nevoie de calciu suplimentar în alimentaţie, tot nu ar trebui să aruncaţi cojile de ou. Le puteţi găsi o mulţime de întrebuinţări. În primul rând vă pot fi de folos ca şi îngrăşământ pentru plante. Puneţi coajă de ou pisată într-o sticlă. După câteva zile veţi obţine un fertilizator natural şi veţi putea uda orice plantă. În plus cojile de ou puse direct pe pământ ţin departe dăunătorii.

CITEŞTE ŞI Caz uimitor! A mâncat DOAR ouă şi cartofi prăjiţi timp de 30 de ani. Cum arată acum femeia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Nu le mai arunca! COJILE DE OU te scapă de CARII