Antena Meniu Search
x

Nu mai pot participa 16 persoane la nunți, botezuri sau alte evenimente private, în timpul stării de alertă

Nu mai pot participa 16 persoane la nunți, botezuri sau alte evenimente private, în timpul stării de alertă. Inițial, autoritățile anunțaseră că după terminarea stării de urgență se dublează numărul celor care pot participa la aceste petreceri.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 18.05.2020, 12:50

Coronavirus în România
Imagine cu caracter ilustrativ - Twitter
  • Vineri Guvernul a anunțat că pot lua parte 16 persoane la nunți sau botezuri.
  • Luni a modificat această prevedere.

Guvernul a adoptat în ședința de luni Hotărârea de Guvern prin care este declarată starea de alertă în România, în baza legii 55/2020, care a intrat în vigoare pe 18 mai. Există câteva modificări față de precedenta hotărâre de instituire a stării de alertă, cea a Comitetului pentru Situații de Urgență, de vineri. 

Conform noului document, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private, nunți, botezuri sau altfel de întâlniri similare, în spații închise, este de 8, după ce CNSU stabilise acest număr la 16, la finalul săptămânii trecute. 

Hotărârea de Guvern adoptată astăzi are 3 anexe cu măsurile impuse de Guvern, care trebuie aprobate de Parlament în termen de 5 zile.

La Art.1, una dintre restricții este: se interzice participarea la evenimente private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 8 persoane și cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Nu mai pot participa 16 persoane la nunți, botezuri sau alte evenimente private, în timpul stării de alertă