Numărul victimelor ajunse la spital după ce au mâncat shaorma la un fast-food din Iaşi s-a dublat!
O sută de oameni, majoritatea tineri sau elevi, au avut nevoie de medic în ultimele 48 de ore. Medicii se tem că au fost infectaţi cu salmonella. Toţi au comandat carne şi cartofi cu maioneză de la acelaşi fast-food din oraş.
O sută de oameni, majoritatea tineri sau elevi, au avut nevoie de medic în ultimele 48 de ore. Medicii se tem că au fost infectaţi cu salmonella. Toţi au comandat carne şi cartofi cu maioneză de la acelaşi fast-food din oraş. Un restaurant care face inclusiv livrări la domiciliu. Este cel mai mare număr de pacienţi din ultimii trei ani, care au fost infectaţi în acelaşi focar. Dacă vor fi plângeri, proprietarul restaurantului din Iaşi ar putea avea dosar penal.
Avem aproximativ o suta de persoane care s-au prezentat din care 45 sunt internate. În ultimii trei ani este cel mai mare grup de persoane care au acuze comune in urma consumului unui aliment din aceeasi sursa, a declarat Mihnea Hurmuzachi, director medical Spitalul de Boli Infectioase din Iaşi.
Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi e plin cu pacienţi care suferă de toxiinfecţie alimentară. Toţi sunt clienţii aceluiaşi fast-food. Şi aproape toţi au mâncat shaorma, pui sau cartofi cu maioneză. Ambulanţele au adus ieri 50 de tineri la spital şi alţi 50 până în această seară.
Tot senzatia aia de greata o am. M-am dus la doctorita de familie si mi-a spus ca s-ar putea fi ceva mai grav decat o toxiinfectie alimentara si sa vin direct aici, mărturiseşte un pacient.
Restaurantul care i-a băgat în spital a funcţionat într-o zonă aglomerată o oraşului. La o sută de metri de o piaţă de cartier şi la alte câteva sute de metri distanţă de o şcoală.
Mihnea Hurmuzachi, director medical Spitalul de Boli Infectioase din Iaşi:
Asteptam rezultatele de la DSV privind microorganismul implicat. Cel mai probabil este vorba de o salmonella.
Inspectorii de sănătate au închis restaurantul şi au luat probe de laborator, al căror rezultat va fi gata, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare. Nu este exclus ca bacteriile care au provocat toxiinfecţia să fi ajuns pe alimente de pe mâinile angajaţilor.
Marius Voicescu, purtător de cuvânt la DSP Iaşi:
Este vorba despre un focar detoxiinfectie alimentara, directia de sanatate publica a declansat deja o ancheta epidemiologica.
Până la finalizarea anchetei, râmâne lacătul pe uşa restaurantului. Şi, pentru ca situaţia de la Iaşi să nu se repete în alt oraş din ţară, medicii îi sfătuiesc pe oameni să fie atenţi de unde cumpără alimente. A început sezonul cald, o perioadă în care creşte alarmant numărul focarelor de infecţie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰