Antena Meniu Search
x

Video O avocată ar fi fost la volanul BMW-ului care a lovit intenţionat un motociclist, pe un bulevard din Iaşi. Ce riscă şoferiţa de 41 de ani

Şicanare criminală. Mai bine de 20 de ore, poliţiştii din Iaşi au căutat un şofer care a lovit intenţionat un motociclist şi a fugit de la locul accidentului. Aseară, agenţii au descoperit cine se afla la volanul maşinii. Surse Observator spun că ar fi vorba despre o femeie în vârstă de 41 de ani, de profesie avocat. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care motociclistul e aruncat în aer după impact, dar şi secundele dinainte, în care maşina circulă periculos de aproape de motor. Dacă se va dovedi că gestul a fost intenţionat, şoferiţa riscă ani buni în spatele gratiilor. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 01.06.2024 , 11:12

După mai bine de 20 de ore de căutări, anchetatorii ieşeni au găsit maşina care a fost implicată în accident. Surse Observator spun că la volanul acesteia s-ar fi aflat o avocată din oraş.

Şoferiţa: Nu ştiu ce a apărut în spaţiul public, vorbim mâine.

Reporter: Am înţeles că dumneavoastră eraţi la volan şi de asta vă sunasem, pentru un punct de vedere cu privire la situaţie.

Vezi și

Şoferiţa: Nu am ce să discut în momentul acesta cu dumneavoastră. Nu vă spun nimic, doamnă.

Pe acelaşi subiect

Momentul în care BMW-ul spulberă şi aruncă în refugiul de tramvai motociclistul, după o şicanare în traficul din Iaşi

Imaginile filmate pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Iaşi sunt dramatice.  Accidentul a avut loc puţin înainte de miezul nopţii, la o oră la care traficul în oraş era lejer. Şoferul unei maşini atinge în lateral o motocicletă condusă de un tânăr de 27 de ani. Vehiculul pe două roţi îşi pierde echilibrul şi se izbeşte de balustrada staţiei de tramvai. Impactul e atât de puternic încât motociclistul este aruncat câţiva metri. 

Accidentul s-a produs chiar lângă o trecere de pietoni. În urma impactului, motocicleta a fost proiectată în refugiul pentru tramvaie. Din fericire, pentru că s-a întâmplat la o oră târzie, nici pe trecere, şi nici în staţie nu se aflau alte persoane.  

Câţiva şoferi care au fost martori la accident vorbesc despre o şicanare în trafic. O altă cameră de supraveghere a surprins secundele dinaintea impactului în care se observă distanţa mică dintre maşină şi motocicletă. După ce l-a lovit pe motociclist, persoana aflată la volan a fugit de la locul accidentului. Victima a supravieţuit miraculos.

Burțilă Beatrice - Ștefania, IPJ Iaşi: În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Şicanările în trafic, pedepsite cu amenzi de până la 2.900 lei

Potrivit Codului Rutier, şicanările sunt incluse în clasa a II-a de sancțiuni rutiere şi sunt pedepsite cu amenzi de până la 2.900 de lei. În cazuri mai grave, şoferii rămân fără permis timp de două luni sau se pot alege chiar şi cu dosar penal.

În 2015, un grav accident a fost produs intenţionat de un şofer la Fântâna Miorița din Capitală. Bărbatul a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare după ce a lovit o altă maşină care a derapat. Cinci persoane din autoturism, dar și un pieton, au fost răniţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Evenimente » O avocată ar fi fost la volanul BMW-ului care a lovit intenţionat un motociclist, pe un bulevard din Iaşi. Ce riscă şoferiţa de 41 de ani