Video

O bătrână a ars de vie în propria casă, în Neamţ. Femeia era imobilizată la pat

De Redactia Observator.
Publicat: 13.01.2021, 09:20.
Actualizat: 13.01.2021, 09:22

O femeie în vârstă de 82 de ani din oraşul Roznov, judeţul Neamţ, şi-a pierdut viaţa noaptea trecută în urma unui incendiu izbucnit în locuinţa sa. Bătrâna, care trăia singură, nu se putea deplasa şi obişnuia să ţină mai mereu aprinse o candelă sau o lumânare.

Alarmaţi de fumul gros care ieşea din casa femeii, vecinii au mers să vadă ce se întâmplă.

''Am ieşit afară, ieşea fum pe hogeac şi am zis: noapte, fum negru, nu se poate! Ne-am dus în grădină şi am văzut şi fum pe sub tablă. Şi-am luat lanterna şi am venit să ne uităm. Şi când am deschis uşa, flacără la noi'', spune cineva.

Aşa că au sunat imediat la 112. Bătrâna locuia singură şi, potrivit vecinilor, era imobilizată la pat.

''Nu, nu se poate deplasa. Chiar eu îi duceam pensia în casă. Tot timpul ardea câte o candelă, câte o lumânare'', afirmă un om.

Incendiu devastator

Pentru că flăcările erau prea puternice, vecinii nu au putut intra în casă pentru a o salva pe femeie. Pompierii au lichidat relativ repede incendiul, dar nu au mai putut face nimic pentru bătrână.

Bogdan Pruncu, ISU Neamţ: La locul intervenţiei, incendiul se manifesta în interiorul locuinţei. După pătrunderea în locuinţă am găsit proprietara carbonizată.

Vecinii spun că, înainte de a ieşi la pensie, femeia fusese măicuţă la o mănăstire.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.