Antena Meniu Search
x

Video O colonie de viespi a luat cu asalt un traseu foarte căutat de turiși, în masivul Ceahlău. Avertismentul făcut de salvamontiști

Dacă plănuiţi să ajungeţi pe traseele turistice din Ceahlău, fiţi cu ochii în patru! O mare colonie de viespi s-a dezvoltat pe unul dintre traseele marcate cu albastru, de la poalele masivului. Autorităţile au împrejmuit zona şi îi roagă pe trecători să ocolească acea porţiune de drum. 

de Angela Bertea

la 11.07.2023, 15:02

Vezi și

Este vorba despre un traseu foarte căutat de turiști, și anume cel care pleacă din stațiunea Durău spre cascada Duruitoarea, în zona Piciorul lui Bucur.

Traseul pe care s-a dezvoltat colonia de viespi este parcurs anual de zeci de mii de turiști

Un traseu marcat cu cruce albastră, ce este parcurs anual de zeci de mii de turiști. Tocmai de aceea, pentru a evita orice incident, salvamontiștii nemțeni au creat un perimetru de siguranță, pe care ne sfătuiesc să îl ocolim.

Zilnic, sunt patrule de salvamontiști pe trasee și pot interveni în orice moment, dacă este nevoie.

În cazul în care suntem înțepați de albine sau viespi și apar simptome precum probleme de respirație, cardiace, senzație de amețeală sau greață, salvamontiștii nemțeni ne sfătuiesc să apelăm de urgență numărul 112, pentru a cere și a primi ajutor medical specializat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » O colonie de viespi a luat cu asalt un traseu foarte căutat de turiși, în masivul Ceahlău. Avertismentul făcut de salvamontiști