Antena Meniu Search
x

Video O femeie a mers pe jos 800 km pentru a-şi dovedi credinţa. S-a alăturat celor 60.000 de pelerini de pe Dealul Şumuleu, de Rusaliile Catolice

Zeci de mii de pelerini au ajuns astăzi la Şumuleu Ciuc, acolo unde are loc marele pelerinaj de Rusaliile Catolice. Este considerat a fi cel mai mare eveniment de acest fel din Europa Centrală şi de Est şi este pentru prima dată, în ultimii doi ani, când manifestarea se desfăşoară fără restricţii. Şi ca o altă premieră, anul acesta, lecturile şi predicile din timpul slujbei vor fi traduse şi în limba română.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 04.06.2022, 14:48

Vezi și

Slujba a început în jurul orei 12:30. Este cel mai mare pelerinaj catolic din sud-estul Europei. Pe şaua de pe Dealul Şumuleu sunt aproximativ 60.000 de persoane. "Slujba este în plină desfăşurare. Vorbim despre pelerinajul de Rusalii. Este primul astfel de pelerinaj de după pandemie şi asta se vede. Sunt foarte mulţi credincioşi din întreaga Românie, din Ungaria, din Austria şi, practic, din întreaga lume, care au ţinut să vină aici, cu ocazia acestei sărbători importante a comunităţii catolice", spune Claudiu Loghin, reporter Observator.

Pelerinaj de Rusaliile catolice. O femeie a mers pe jos 800 km

"Manifestările au început încă de ieri. A fost o persoană care a parcurs aproximativ 800 de kilometri pe jos, din Ungaria până aici, pe Dealul Şumuleu. Este un sacrificiu pe care l-a făcut pentru a-şi dovedi credinţa", povesteşte Claudiu Loghin. Jandarmi, poliţişti şi echipe medicale ale SMURD şi ale Ambulanţei se asigură că toată lumea este în siguranţă la această procesiune. Printre participanţi se află şi fostul preşedinte maghiar János Áder şi un secretar de stat pentru Politici Naţionale din Guvernul maghiar.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » O femeie a mers pe jos 800 km pentru a-şi dovedi credinţa. S-a alăturat celor 60.000 de pelerini de pe Dealul Şumuleu, de Rusaliile Catolice