Antena Meniu Search
x

O femeie din Iaşi a plătit 4 ani rate la bancă, dar în final a realizat că achitase doar 1,3 lei din datorie

O femeie din Iaşi a trecut printr-o experienţă incredibilă. Femeia a plătit rate la bancă timp de patru ani pentru a afla într-un final că a reuşit să returneze doar 1,3 lei din suma datorată.

de Redactia Observator

la 08.01.2023, 16:02

O femeie din Iaşi a plătit 4 ani rate la bancă, dar în final a realizat că achitase doar 1,3 lei din datorie

Potrivit ziaruldeiaşi.ro, femeia a luat un credit de 5.000 de lei pe 10 ani. După patru ani, banca a cesionat creanţa către o altă bancă, dar aceasta a fost cedată până când a ajuns la un recuperator. Aşa a aflat femeia că deşi plătise timp de 4 ani ratele, din întreaga sumă reuşise să achite doar 1,3 lei şi mai avea de plată 4.998 de lei.

Timp de 10 ani nu s-a întâmplat nimic, dar ăn octombrie 2021 recuperatorul a apelat la un executor judecătoresc pentru a începe procedurile de executare silită. În februarie 2022, femeia s-a adresat instanţei invocând faptul că dreptul de acţiune al recuperatorului se stinsese de mult.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au constatat că la momentul formulării cererii de executare silită, dreptul recuperatorului era deja prescris şi au dispus anularea executării silite însăşi. Decizia a fost pronunţată în ajunul Anului Nou, dar poate fi atacată cu apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » O femeie din Iaşi a plătit 4 ani rate la bancă, dar în final a realizat că achitase doar 1,3 lei din datorie