Antena Meniu Search
x

O femeie din Iaşi şi-a chemat soţul în judecată pentru a-l putea declara mort. A luat decizia după 22 de ani de aşteptare

O femeie din judeţul Iaşi şi-a dat în judecată soţul pentru a-l declara mort. Cazul mai puţin obişnuit s-a petrecut în comuna Voineşti.

de Redactia Observator

la 29.07.2021, 16:58

O femeie din Iaşi şi-a chemat soţul în judecată pentru a-l putea declara mort. A luat decizia după 22 de ani de aşteptare
- Shutterstock

Un bărbat din comuna ieşeană Voineşti i-a spus soţiei în 1999 că pleacă în Turcia pentru o lună, dar de atunci soţia şi familia nu au reuşit să mai dea de el. Potrivit declaraţiilor femeii, ultima dată când a vorbit cu soţul ei a fost în data de 18 februarie, iar bărbatul i-a spus că se află în autocar, în drum spre Turcia.

Ce spune ambasada României la Ankara

Ambasada României la Ankara a precizat, atunci când a fost contactată, că nu există niciun fel de date care să ateste că bărbatul a ieşit din Turcia. Nici anchetele poliţiei nu au avut vreun rezultat. Într-un final, Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţene Iaşi a informat-o pe soţie că dosarul a trecut în evidenţă pasivă pentru că au trecut mai mult de 20 de ani de la sesizare.

Astfel, după o aşteptare de 22 de ani, femeia şi-a chemat soţul în judecată pentru a-l declara mort, iar instanţa i-a aprobat cererea. Potrivit legii, o persoană poate fi declarată decedată dacă nu mai apare în nicio evidenţă a autorităţilor timp de doi ani.

Procesul a durat aproximativ 9 luni, timp în care au fost parcurse mai multe etape procedurale. Judecătoria Iaşi l-a declarat decedat pe bărbat, cu data de 18 februarie, data la care a vorbit cu soţia pentru ultima dată. Dacă decizia nu va fi atacată cu apel, certificatul de deces va fi emis, cel mai târziu, la finalul lunii august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O femeie din Iaşi şi-a chemat soţul în judecată pentru a-l putea declara mort. A luat decizia după 22 de ani de aşteptare