Antena Meniu Search
x

Update Frățiorii din Neamț, scoși din apele râului Bistrița, se jucau pe luciul de gheață. Continuă manevrele de resuscitare

Doi frățiori, o fetiță de 8 ani și un băiețel de 7 ani, au căzut în râul Bistriţa, în județul Neamț, unul dintre ei fiind scos din apă în stare de inconştienţă de martorii alertați de cele întâmplate. Ambii copii sunt în stop cardio-respirator. Cei doi s-au jucat pe gheaţă, iar aceasta s-a rupt sub greutatea lor. 

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 16:55

O fetiță și un băiat au căzut în râul Bistrița. Mai multe echipaje de salvare încearcă să-i readucă la viață
O fetiță și un băiat au căzut în râul Bistrița. Mai multe echipaje de salvare încearcă să-i readucă la viață - Shutterstock

Potrivit primelor informații, pompierii au fost alertați în jurul orei 14.41, prin apel la 112, despre faptul că doi copii au căzut în râul Bistrița, în comuna Borca. 

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, SAJ Ceahlău și SVSU Borca și Farcașa. O fetiță de aproximativ 8 ani a fost scoasă din apele râului Bistrița de către cetățeni, în stare de inconștiență, până la sosirea forțelor de intervenție. Ea a fost preluată de echipajul SMURD, care a început manevrele de resuscitare.

Ulterior, și băiețelul a fost scos din apă și s-au început manevrele de resuscitare.

Copiii, care sunt frați, se jucau pe gheața formată pe râu

Pe acelaşi subiect

Potrivit IPJ Neamț, cei doi copii s-ar fi jucat pe luciul de gheață, care a cedat sub greutatea lor.

”Astăzi, în jurul orei 14:40, poliţiştii din cadrul  Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi copii au căzut în râul Bistriţa, în localitatea Borca. Din primele cercetări a reieşit că cei doi minori, de 7, respectiv 8 ani, s-ar fi jucat pe luciul de gheaţă, care s-a rupt aceştia căzând în râul Bistriţa”, a transmis IPJ Neamţ. 

Sursa citată a precizat că cei doi copii sunt fraţi. În prezent se continuă manevrele de resuscitare pentru salvarea copiilor. 

Copii căzuți în râul Bistrița, la Bacău, după ce s-au jucat pe gheață

Alți doi copii, de această dată din județul Bacău, au fost salvați după ce au căzut în râul Bistrița. S-ar fi jucat pe gheață, în zona unui pod din cartierul Şerbăneşti.

Echipajele de pompieri ajunse acolo au scos din apă cei doi copii de 10, respectiv 12 ani. Copilul de 12 ani dintre ei era conştient în momentul în care a fost salvat, însă celălalt se afla în stop cardio-respirator, medicii de la Serviciul de Ambulanţă Bacău începând, în cazul său, manevre de resuscitare. Manevrele au avut succes și ambii copii au fost transportați la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Frățiorii din Neamț, scoși din apele râului Bistrița, se jucau pe luciul de gheață. Continuă manevrele de resuscitare