Antena Meniu Search
x

O deciţie a Curţii de Apel trimite fiicele unei românce în Spania, la tatăl care fusese de acord ca ele să locuiască cu mama

Copiii unui fost cuplu româno-spaniol vor fi folosiţi pe post de scut împotriva justiţiei iberice! Cel puţin asta susţine mama fetiţelor, o româncă.

Vezi și

Copiii unui fost cuplu româno-spaniol vor fi folosiţi pe post de scut împotriva justiţiei iberice! Cel puţin asta susţine mama fetiţelor, o româncă.

Lacrimile nu i se mai usucă pe obraji de când a aflat decizia judecătorilor. Fetiţele, de 6 şi 8 ani, o imploră să nu le lase să plece la tatăl lor. Dar ea simte că nu mai are nicio putere. Simona Sandu, mama fetelor: "Au sărit amândouă de gâtul meu. "Mami, te rugăm să faci ceva!" Fă ceva mai mult!"

Coşmarul a început în urmă cu doi ani, când femeia şi-a părăsit soţul şi s-a întors acasă, la Iaşi, împreună cu cele două fetiţe. Bărbatul a semnat o procură prin care a fost de acord ca cele mici să se stabilească aici. La două luni, s-a răzgândit şi a acuzat-o pe femeie de răpire internaţională. 

Prima instanță- Tribunalul București- a decis pe 13 februrie ca cele două fetiţe să aibă domiciliul în România. Tatăl copiilor a făcut recurs și ieri, magistrații Curții de Apel, în doar zece minute, au întors dezicia primei instanțe. Nuţi Achirei, bunica fetelor: "Tare mă mai doare sufletul pentru ele, Dumnezeule şi Maica Domnului! Să facă cineva ceva şi pentru noi să ne ajute. Dacă vă uitaţi la ele, plângeţi de milă, săracele de ele. Tremură de frică. El e om care nu înţelege, nu are milă."

Mama are la dispoziţie 10 zile să-şi trimită fetiţele în Spania. Decizia magistraţilor nu este însă definitivă. Contactat de reporterii noştri, avocatul bărbatului a refuzat să comenteze acuzaţiile prin telefon, dar a promis că va oferi un punct de vedere în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » O deciţie a Curţii de Apel trimite fiicele unei românce în Spania, la tatăl care fusese de acord ca ele să locuiască cu mama