Antena Meniu Search
x

O mămică din Vaslui aşteaptă de două luni să-şi înmormânteze bebeluşul. Micuţul este ţinut la morgă dintr-un motiv revoltător

Caz revoltător la Vaslui, acolo unde cadavrul unui bebeluş este ţinut de mai bine de două luni la morgă. Autorităţile nu au reuşit, în tot acest timp, să facă necropsia micuţului şi nici nu au găsit o cale de a elibera certificatul de deces.

de Redactia Observator

la 23.01.2019, 08:05

O mămică din Vaslui aşteaptă de două luni să-şi înmormânteze bebeluşul. Micuţul este ţinut la morgă dintr-un motiv revoltător - Arhivă

Caz revoltător la Vaslui, acolo unde cadavrul unui bebeluş este ţinut de mai bine de două luni la morgă. Autorităţile nu au reuşit, în tot acest timp, să facă necropsia micuţului şi nici nu au găsit o cale de a elibera certificatul de deces.

S-a întâmplat la Gura Idrici, comuna Rosiesti, acolo unde Elena Climescu a nãscut un copil care a murit la scurt timp dupã naştere. 

Dupã mai bine de douã luni, mama nu îsi poate îngropa creştineste bebelusul pentru cã autoritãtile nu reusesc sã elibereze actele necesare chiar dacã în cauzã, a fost dispusã, înclusiv, o autopsie si a fost întocmit un raport medico-legal. 

 Mai exact, pe 20 noiembrie, anul trecut, femeia, însãrcinatã în luna a 8-a, a solicitat o ambulantã. Echipajul a sosit la solicitare cu întârziere astfel cã Elena Climescu a nãscut pânã la venirea salvatorilor. Din pãcate, la scurt timp, nou-nãscutul a decedat. 

La fața locului a venit initial, o ambulanțã cu echipaj format doar din asistent medical. La sosirea acestuia, nou nãscutul nu prezenta semne vitale, astfel cã a fost solicitatã si intervenția unui echipaj cu medic. La locuința femeii a sosit și cel de-al doilea echipaj de ambulanțã dar medicii nu au putut decât sã constate decesul. Cadrele medicale au decis transportul lehuzei la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, împreunã cu fãtul decedat, scrie vremeanoua.ro

Femeia a ajuns la sectia de ginecologie a spitalului din Vaslui, iar cadavrul la morgã. 

Acest lucru nu s-a efectuat conform protocolului, deoarece în astfel de situaţii ar fi trebuit să fie anunţată poliţia. 

Nu se poate elibera nici certificat de deces

Au trecut mai bine de douã luni de atunci şi copilul încã zace la morga spitalului vasluian.

Familia a mers cu sicriul la morga spitalului din Vaslui pentru a ridica trupul neînsufeţit al bebeluşului, pentru a-l înmormânta, însã s-a întors acasã cu sicriul gol.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, a declarat marți, că în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, fiind aşteptate rezultatele necropsiei, examen care va stabili cu exactitate cauza decesului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » O mămică din Vaslui aşteaptă de două luni să-şi înmormânteze bebeluşul. Micuţul este ţinut la morgă dintr-un motiv revoltător