Antena Meniu Search
x

Video O misiune de salvare a iscat cearta între Salvamont şi Jandarmerie. Salvamontiştii îi acuză pe jandarmii din Vrancea că au fost eroi...doar la privit

O misiune de salvare de la inundaţii a nascut un scandal online între jandarmi şi salvamontişti. Fiecare îşi revendică meritul după ce 12 muncitori prinşi de viitură au fost salvaţi pe tiroliana. Salvamontiştii îi acuză pe jandarmi că au fost eroi. Doar... la privit.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 22.06.2021, 20:10

Vezi și

Inundaţiile au făcut prăpăd în judeţul Vrancea. Una dintre cele mai dramatice intervenţii a fost la Nereju, acolo unde 12 muncitori au fost prinşi în mijlocul viiturii. Oamenii au fost salvaţi, rând pe rând, cu tiroliana. Viitura a trecut, însă supărarea salvatorilor a rămas.

Salvamontiştii acuză Jandarmeria că nu le recunoaşte meritele şi se laudă pe Facebook că la acţiune au participat doar ei şi pompierii.

"În nici un moment nu am minimalizat participarea Salvamont. A fost un efort comun din partea tuturor instituţiilor angrenate", a declarat Florin Sima, de la Jandarmeria Vrancea.

"Tot echipamentul, toată instalaţia de recuperat oamenii, tot riscul, toată tehnica a fost realizată de către salvamontişti. Ţinând cont de antecedente considerăm că omisiunea a fost intenţionată", a declarat Sabin Cornoiu, de la Salvamont România.

Drona folosită de jandarmerie pentru a filma intervenţia a devenit un alt măr al discordiei între salvatori. Postările celor două instituţii au strâns mii de reacţii, comentarii şi distriburi pe Facebook. În final, salvamontiştii spun că cearta a fost mai mult o furtună într-un pahar cu apă. Supărarea le-a trecut mai repede decât s-au retras râurile înfuriate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » O misiune de salvare a iscat cearta între Salvamont şi Jandarmerie. Salvamontiştii îi acuză pe jandarmii din Vrancea că au fost eroi...doar la privit