Antena Meniu Search
x

O navă militară a Forţelor Române a lovit o mină în Marea Neagră

Alertă în rândul MApN, după ce un dragor maritim românesc a lovit o mină în Marea Neagră, potrivit surselor Observator.

de Redactia Observator

la 08.09.2022, 22:06

Nave ale Forţelor Române
Nave ale Forţelor Române - Facebook / MApN

Locul unde s-a petrecut incidentul este foarte aproape de platformele petroliere. Echipajul nu a suferit răni, însă nava nu se mai poate deplasa.

Potrivit surselor Observator, nava avariată de mină este dragorul maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu" (DM-29), care a ieșit din portul Constanța, joi, 8 septembrie, în jurul orei 13.15, pentru a executa o misiune de intervenție asupra unei mine de război, care a fost descoperită de nava GSP „Falcon”, care desfășura activități specifice la o distanță de aproximativ 25 mile marine (46 km), în direcție NE față de intrarea în portul Constanța.

"Nava GSP „Falcon” a raportat, în jurul orei 11.45, prezența unei mine marine care plutea în derivă, după care, conform procedurilor legale în vigoare, s-au pus în aplicare procedurile operaționale pentru intervenția cu personal specializat”, mai precizează sursa citată.

Dragorul maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu" executa, în perioada 5-12 septembrie, serviciul de luptă permanent și are la bord, pentru această misiune de intervenție un detașament de scafandri EOD, specializați în distrugerea dispozitivelor explozive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O navă militară a Forţelor Române a lovit o mină în Marea Neagră