Antena Meniu Search
x

Video O noapte plină de lumină pentru cei peste 25.000 de pelerini ajunşi la Mănăstirea Nicula

A fost cea mai frumoasă noapte pentru mai bine de 25 de mii de pelerini veniţi la mănăstirea Nicula din toată ţara. O noapte petrecută sub cerul liber, cu cântec şi rugăciuni, la lumina candelelor. Credincioşii nu au plecat acasă, au rămas pentru slujba de dimineaţă ţinută de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

de Simona Simionescu

la 15.08.2021, 20:42

Vezi și

Zeci de mii de oameni au cântat într-un glas până după miezul nopţii, la lumina candelelor, pe pajiştea din jurul mănăstirii Nicula. A fost o noapte cu o semnificaţie specială în inima Ardealului. Doar înainte de pandemie, câmpul din spatele mănăstirii Nicula arăta exact aşa cum îl vedeţi acum. Sunt peste 25 de mii de oameni care, cu lumânări în mână, se roagă şi asistă în acest moment la prohodul Maicii Domnului.

Pentru aceste clipe, mulţi bat toată ţara an de an. Elena Dârlea vine la Nicula de aproape două decenii. "Vin pentru Maica Domnului, că ne cheamă să venim aici. Şi ce bine e să fim aici, lângă dumneaei, că ne ocroteşte", spune Elena Dârlea, o pelerină. E singura noapte din an când icoana Maicii Domnului, despre care se spune că face minuni, este scoasă din biserică. O pictură veche de peste trei secole, către care credincioşii îşi îndreaptă rugăciunile.

Icoana nu a zăbovit mai mult de câteva ore în faţa mulţimii. Astăzi, în zi de mare sărbătoare pelerinii au revenit la Nicula. Simona Maria care poartă numele sfânt a venit la Cluj tocmai din Vrancea. După o zi plină, pelerinii au fost invitaţi la masă dar după regulile pandemiei. Fiecare şi-a luat porţia oferită de voluntari îmbracaţi în halate şi cu mănuşi. Mâncare a fost din belşug: au fost pregătite nu mai puţin de 25.000 de porţii de orez cu legume.

La sfârşitul slujbei, echipajele SMURD care i-au supravegheat pe pelerini fac bilanţul: 80 de credincioşi au avut nevoie de ajutor. Majoritateaau fost oameni în vârstă, care ţinuseră post negru şi nu îşi mai luaseră tratamentele recomandate de medici. Alţi doi au ajuns la spital cu fracturi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O noapte plină de lumină pentru cei peste 25.000 de pelerini ajunşi la Mănăstirea Nicula