O nouă tranșă de vaccin Pfizer, peste jumătate de milion de doze, ajunge luni în țară

De Veronica Micu.
Publicat: 11.04.2021, 14:54.
Actualizat: 11.04.2021, 14:54

Mâine, 12 aprilie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 511.290 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer, peste jumătate de milion de doze, ajunge luni în țară

DPA Images / Sven Hoppe via Hepta

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile Pfizer BioNTech sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Citește și:

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 3.374.729 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.965.888 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației, potrivit unui comunicat al CNCAV.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.