Antena Meniu Search
x

O pânză îmbibată cu picături de sânge al Papei Ioan Paul al II-lea a fost expusă la Cluj Napoca

Moaştele celui mai iubit Papă din lume au fost aduse în România. O pânză îmbibată cu picături de sânge ale Papei Ioan Paul al II-lea a fost expusă la Cluj.

Vezi și

Moaştele celui mai iubit Papă din lume au fost aduse în România. O pânză îmbibată cu picături de sânge ale Papei Ioan Paul al II-lea a fost expusă la Cluj Napoca. Sute de credincioşi au trecut pe la raclă şi şi-au amintit de primul Suveran Pontif care a vizitat o ţară preponderent ortodoxă, după Marea Schismă. 

După 18 ani de la momentul care a marcat istoria, credincioşii din România au fost din nou aproape de Suveranul Pontif. Moaştele Papei Ioan Paul al II-lea au fost expuse la Catedrala greco-catolică "din Cluj-Napoca. Rând pe rând, oamenii au trecut pe la raclă. 

Îşi amintesc şi acum de discursul de pe aeroportul Otopeni, când a fost întrerupt în mai multe rânduri de aplauze.

Este strigătul care a rămas în istoria întregii creştinătăţi. Ioan Paul al II-lea a adus mai aproape două comunităţi despărţite de un mileniu. 

Cel mai iubit papă s-a stins din viaţă în 2005. Funeraliile au avut loc în Piaţa 'Sfântul Petru' iar rămăşiţele sale pământeşti au fost depuse în Grotele Vaticanului. A fost beatificat în 2011, de către Papa Benedict al XVI-lea şi canonizat de către Papa Francisc în 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O pânză îmbibată cu picături de sânge al Papei Ioan Paul al II-lea a fost expusă la Cluj Napoca