Antena Meniu Search
x

Video O rezervaţie naturală din inima Carpaţilor va renaşte după ce a fost distrusă de secetă. Cum vor reînvia autorităţile acest colţ de rai

Situaţie fără precedent în aşa-numita Deltă din Carpaţi. Lipsa precipitaţiilor din ultimele săptămâni ameninţă sute de specii de insecte, peşti şi păsări care trăiesc în Rezervaţia Naturală Dumbrăviţa din Braşov. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.11.2023, 14:26

Vezi și

O soluţie posibilă ar fi lucrările de amenajare desfăşurate la lacurile de acumulare şi la heleşteele din Rezervaţia Naturală Dumbrăviţa. Lucrări care se referă în principal la decomaltarea unor canale şi ridicarea unor stăvilare care să asigure debitul minim de apă pentru alimentarea acestui colţ de rai şi amenajarea unor zone plutitoare în care păsările protejte aici să se poată cuibări în perioada în care sunt în Dumbrăviţa.

Din zonă compromisă, în colţ de rai

Vorbim de o rezervaţie de 400 de hectare amenajată cu alimentare din unele râuri din zonă. Pe aceste pârâuri debitul este extrem de mic, de aceea ce ştiam odată drept lac arată aşa. O zonă compromisă din punctul de vedere al nivelului apei, cel puţin în această perioadă extrm de secetoasă a anului, o zonă în care echilibrul ecologic al zonei este ameninţat.

Lucrările deja au început, însă specialiştii spun că sunt de maximă urgenţă pentru ca şi anii viitori să putem vorbi la fel ca şi până acum cu priveliştea păsărilor în faţa privirii dinspre "Delta din Carpaţi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » O rezervaţie naturală din inima Carpaţilor va renaşte după ce a fost distrusă de secetă. Cum vor reînvia autorităţile acest colţ de rai