Antena Meniu Search
x

Manualul unic pentru fiecare materie de la şcoală, un eşec în viziunea profesorilor şi părinţilor

Ministrului Educaţiei vrea să înlocuiască manualele alternative cu un singur manual de bază, însă acest lucru ar fi un eşec, în viziunea dascălilor.

Vezi și

Ministrului Educaţiei vrea să înlocuiască manualele alternative cu un singur manual de bază. Însă profesorii şi părinţii se opun ideii. Spun că eliminarea celorlalte cărţi va afecta dezvoltarea copiilor.

Un singur manual pentru matematică, altul pentru limba română. Fiecare materie va fi predată după o carte unică - este viziunea ministrului Educaţiei, după intrarea în vigoarea a legii manualului. 

Liviu Pop susţine că vrea să elimine mafia editurilor, dar şi să uşureze ghiozdanul copiilor. De partea cealaltă, profesorii avertizează că un singur manual nu este suficient. 

Aproape 70% dintre părinţi cred că manualele alternative îi ajută pe copii şi că manualul unic, tradiţional, le-ar îngrădi gândirea, arată ultimele studii. 

Dacă decizia va intra în vigoare, şi editurile vor avea de suferit. Mai bine de jumătate din afacerile editorilor se bazează pe manuale. 

Momentan, legea manualului este în dezbatere publică. Dacă se va aproba, elevii şi părinţii vor avea de ales între cărţile tipărite şi varinatele electronice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Manualul unic pentru fiecare materie de la şcoală, un eşec în viziunea profesorilor şi părinţilor