Antena Meniu Search
x

În Piața Obor din Capitală, oaia a fost la putere

Bucureştenii au fost ademeniţi astăzi la Piaţa Obor, cu berbecuţi la proţap şi pastramă de oaie pe grătar.

Vezi și

Bucureştenii au fost ademeniţi la Piaţa Obor, cu berbecuţi la proţap şi pastramă de oaie pe grătar. Şi chiar dacă au trecut pe la tarabe ca să-şi umple sacoşile cu legume sau fructe, s-au oprit şi în faţa grătarelor pentru un mic.

La Obor, a fost raiul pe pământ. Berbecii s-au învârtit pe proţap, iar micii şi pastrama au sfârâit pe grătare. Pastrama de oaie a costat cam 5 lei pe 100 de grame, berbecuţul mai fraged a fost 6 lei.

Sorin de la Constanţa a dat pe bandă rulantă pastramă de oaie, pe care o pregăteşte chiar el. Înainte să ajungă pe foc, carnea trebuie să stea în baiţ două zile, cu mirodenii. Fiecare negustor şi-a lăudat marfa. Chiar dacă, de exemplu, cu kilogram de sloi de oaie - carne fiartă şi lăsată în seu - costă 45 de lei.

De cumpărat, oamenii veniţi la piaţă au cumpărat oricum. Dacă nu sloi, o bucată de virşli, cârnaţi care se fierb sau un pic de brânzâ de oaie.

Şi dacă a fost oaia la putere, pe la Obor a trecut şi ministrul Petre Daea. La o zi după ce a împlinit 68 de ani şi a făcut mare petrecere.

Ministrul Agriculturii a trecut rapid şi printre tarabe. Şi a auzit ce-l doare pe cumpărător. Oamenii se plâng că, din cauza samsarilor, preţurile sunt cam mari. Şi nici Oborul nu mai e cum era o dată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » În Piața Obor din Capitală, oaia a fost la putere