Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Oamenii evacuaţi din Slănic se pot întoarce în casele lor. Raportul final după surparea străzii: cauze naturale

Veşti bune pentru zecile de familii care au fost evacuate din Slănic Prahova după ce în mijlocul străzii a apărut un crater uriaş. Cu toţii se pot întoarce acum acasă, au decis autorităţile locale în urmă cu scurt timp. Asta după ce a fost prezentat şi raportul final privind cauzele care au dus la surparea pământului.

de Cristina Filip

la 14.05.2024 , 13:34

Autorităţile spun că, cel puţin pentru moment, zona este sigură. Dacă vorbim despre cauze, Prefectura spune că acestea ar fi exclusiv naturale, mai exact surpările ar fi fost provocate de acumulările de apă. Apă venită din precipitaţii sau apă strânsă în urma unor lucrări. Cei 58 de oameni evacuaţi în urmă cu trei săptămâni se pot întoarce în casele lor.

Autorităţile estimează că circulaţia va fi redeschisă în lunile următoare

Cel puţin pentru perioada imediat următoare se va mai menţine un perimetru de siguranţă, se va monta un gard pentru a se închise circulaţia maşinilor până când se va putea efectua asfaltarea. Pentru punerea în siguranţă a acestei zone, specialiştii au făcut mai multe expertize şi au constatat că soluţia ar fi să injecteze în groapa respectivă mai multe materiale care să stabilizeze zonă şi care să nu mai permită infiltrarea apei.

Vezi și

După injectarea acestor materiale, se va acoperi groapa cu pietriş, iar pe măsura ce acesta se va tasa se va putea începe şi asfaltarea. Autorităţile estimează că circulaţia va fi redeschisă în lunile următoare. Se vor face expertize şi pe alte străzi din Slănic Prahova, dar şi din judeţ, pentru ca astfel de situaţii să fie evitate.

Cristina Filip Like

Cred că profesia asta m-a ales pe mine înainte să o aleg eu pe ea. Nu întâmplător. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Oamenii evacuaţi din Slănic se pot întoarce în casele lor. Raportul final după surparea străzii: cauze naturale